Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Σε άθλια κατάσταση το Πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών στο ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ

Από το 2013 μέχρι σήμερα, έχει χειροτερέψει η κατάσταση!
 Σε άθλια κατάσταση το Πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών

 PARKO_KYPRION_4
ΣΕ ΑΘΛΙΑ κατάσταση βρίσκεται το Πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών, επί της οδού Εθνικής Αμύνης απέναντι από το διοικητήριο Δράμας. Το Πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών, δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι πριν από μερικά χρόνια. Με σιντριβάνια, με αγάλματα, με έναν όμορφο κήπο και ωραία μάρμαρα. Όμως η τύχη του επεφύλαξε μια άσχημη μοίρα. Σήμερα, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται, είναι η χειρότερη που θα μπορούσε να είναι… αλλά ίσως και να υπάρχει και ακόμα χειρότερη κατάσταση στο μέλλον… ποτέ δεν ξέρεις.
parko_1aPARKO_KYPRION_3Οι χώροι των σιντριβανιών που θα έπρεπε να κυλάει γάργαρο το πολυδιαφημιζόμενο νερό της Δράμας, βρίθει σκουπιδιών. Η απαράδεκτη κατάσταση όμως δεν σταματάει εδώ. Το άγαλμα του Ποσειδώνα είναι βαμμένο με χρώματα, όπως το άγαλμα της γοργόνας με το δελφίνι. Και φυσικά… οι εκφράσεις ιδεών ορισμένων ανεγκέφαλων που γράφουν τα δικά τους συνθήματα στα μάρμαρα.
Για το Πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών, είχαμε γράψει και πάλι τον Ιούλιο του 2013, που ήταν ήδη από τότε σε άσχημη κατάσταση, αν και το μεγάλο σιντριβάνι είχε ένα πράσινο γλοιώδες νερό, το οποίο μέχρι σήμερα προφανώς… εξατμίστηκε. Τα συνθήματα στον τοίχο πίσω δεν υπήρχαν, αλλά υπάρχουν άλλα πιο μπροστά από αυτά. Όμως από τότε κανένας απολύτως δεν συγκινήθηκε να καθαρίσει τους χώρους, τα σιντριβάνια, τα μάρμαρα. Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να το προστατεύσει, να το συντηρήσει.

Δημόσιος χώρος είναι. Ο Δήμος οφείλει να αναλάβει τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό του. Να καθαρίσει τα μάρμαρα, να γεμίσουν τα σιντριβάνια με το νερό της Δράμας που τόσο πολύ το διαφημίζουμε πέρα – δώθε! Αλλά όταν ο επισκέπτης έρθει στη Δράμα και ψάξει να δει τα νερά της… θα αντικρίσει βρομιά και αδιαφορία από τους αρμόδιους που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση αυτής της μικρής ομορφιάς. Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του «Πρωινού Τύπου».
http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12465%3A2015-09-11-18-33-24&catid=45%3Athemaproinoutypou&Itemid=107