Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ηχηρές προκλήσεις, ελληνική σιωπή

Οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι δείχνουν σε κάθε ευκαιρία το αληθινό πρόσωπό τους. Αν και διαρκώς επικαλούνται τις ανθρωπιστικές αξίες, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό σε πληθυσμιακές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, πράττουν τα αντίθετα.
Μόλις άρχισε το λαθρομεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα να διαβαίνει το χαλί της εξώθυράς τους, έστειλαν στρατό στα σύνορα με την Ελλάδα και ξυλοφόρτωσαν χιλιάδες ανθρώπους που αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο κρατίδιό τους, το οποίο έχει... βαφτιστεί με κλεμμένο όνομα.
Η εν γένει στάση τους είναι προκλητική σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις εξωτερικές σχέσεις τους. Αυτά που τους διασώζουν είναι οι αμερικανικές ευλογίες για την έως τώρα συνέχιση του βίου τους ως κρατικής οντότητας και η αφειδώλευτη γερμανική στήριξη την οποία απολαμβάνουν, μια και εξυπηρετούν όλους τους σχεδιασμούς του Βερολίνου για τη διαμόρφωση του μέλλοντος στη Βαλκανική.
Από την άλλη, οι Αλβανοί δεν έχουν εγκαταλείψει ούτε στιγμή τα επεκτατικά όνειρά τους, που αιματοκύλισαν για τα καλά τη χερσόνησο του Αίμου με τον πόλεμο στο Κόσοβο. Το αλβανικό κράτος έχει απολύτως αρνητική στάση προς την πατρίδα μας και παραβιάζει βάναυσα τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στα ιερά εδάφη της Βορείου Ηπείρου. Γκρεμίζουν τις εκκλησίες μας, προπηλακίζουν ομογενείς, καταπατούν ελληνικές περιουσίες και βασανίζουν επιφανή στελέχη της μειονότητας.
Τελευταίο κρούσμα, ο ξυλοδαρμός (από κουκουλοφόρους) του Χρήστου Παππά, του 77χρονου ιερέα, πατέρα του προέδρου του κόμματος Ομόνοια Λεωνίδα Παππά.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στους Αγίους Σαράντα και οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στη γειτονική χώρα το συνδέουν με την κατεδάφιση του ναού του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας.
Και η απορία είναι εύλογη: Και αφού και στον Βορρά ασχημονούν σε βάρος της πατρίδας μας, το κράτος πώς αντιδρά; Υπνώττει; Περιορίζεται στον... σχολιασμό; Υπουργείο Εξωτερικών υφίσταται; Μήπως οι υπεύθυνοι έχουν φτάσει τόσο χαμηλά στου κακού τη σκάλα, ώστε φοβούνται να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα Σκόπια και στην Αλβανία;
http://www.dimokratianews.gr/content/52737/ihires-prokliseis-elliniki-siopi