Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Σε μερικούς μήνες το νερό στα Kατεχόμενα

Μέσα σε μερικούς μήνες θα αρχίσει η μεταφορά 75 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων καθαρού και πόσιμου νερού στα κατεχόμενα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
"Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά αποτελεί χρέος μας προς τους Τ/Κ αδελφούς μας", είπε ο Μπουλέντ Αρίντς.
Σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντησή του με τον "υπουργό παιδείας" Κεμάλ Ντουρούστ συνεχάρη την νέα 'κυβέρνηση' των κατεχομένων καθώς και τον νέο 'υπουργό παιδείας'. Ανέφερε ότι πιστεύει ότι ο νέος 'υπουργός' θα υπηρετήσει με επιτυχία.
Ο Μπουλέντ Αρίντς είπε πως το ψευδοκράτος μεγάλωσε, αναπτύχθηκε και ενισχύθηκε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα είναι πάντα δίπλα στα κατεχόμενα με τους αδελφούς της και κάνει ό,τι μπορεί για την οικονομική ευημερία και σταθερή ανάπτυξή τους.
Για τα θέματα της παιδείας είπε ότι στα κατεχόμενα σε πληθυσμό 300 χιλιάδων υπάρχουν 75 χιλιάδες φοιτητές πανεπιστημίου και έντεκα με δώδεκα πανεπιστήμια.
Όπως είπε, μαζί με τους φοιτητές που πάνε από την Τουρκία και τους φοιτητές από τις χώρες του τρίτου κόσμου τα κατεχόμενα έχουν διασφαλίσει μεγάλη επιτυχία στον τομέα της ανώτατης παγίδευσης. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι με τον Τ/Κ 'υπουργό' θα συζητήσουν το ενδεχόμενο τουρκικά πανεπιστήμια να ανοίξουν κεντρικά στα κατεχόμενα.
Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ


Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/616765/se-merikoys-mines-to-nero-sta-katexomena#ixzz3jG89IQYK