Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Λεβέντης, Γκλέτσος απειλούν το «μικρό» ΠΑΣΟΚ της Φώφης

Μαύρα μαντάτα φθάνουν στη Χαριλάου Τρικούπη από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται με αφορμή το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να μένει εκτός Βουλής, με άλλα μικρότερα κόμματα, όπως του Βασίλη Λεβέντη και του Απόστολου Γκλέτσου, να αναπτύσσουν μία δυναμική, τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά είναι εγκλωβισμένη στην πολιτική του Μνημονίου που άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε υπέρμαχος στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να υπογραφεί συμφωνία με τους εταίρους «πάση θυσία», όταν ακόμη βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Η πολιτική αυτή φαίνεται τώρα ότι γυρνάει μπούμερανγκ στο ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση κατέληξε σε μια συμφωνία που προϋποθέτει την υλοποίηση σκληρών μέτρων, τα οποία το κόμμα της Φώφης Γεννηματά χρεώνεται ψηφίζοντάς τα στη Βουλή. Κάποιοι στη Χαριλάου Τρικούπη πίστεψαν ότι ο ελληνικός λαός θα αναγνωρίσει στο ΠΑΣΟΚ ότι διασφάλισε την παραμονή της χώρας στο ευρώ ως «παράγοντας σταθερότητας» και τώρα προσπαθούν να διαφοροποιηθούν, αλλά μάλλον είναι αργά.
Το αποτέλεσμα είναι, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, ότι οι ψηφοφόροι όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν τον ρόλο σταθερότητας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά, αντιθέτως, το θεωρούν υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και στρέφονται σε άλλους πολιτικούς χώρους. Η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη κερδίζει συνεχώς έδαφος, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι μπαίνει στη Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό έως και 5%, ενώ ανοδικά κινείται και η Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου, πιάνοντας ένα ποσοστό έως και 2,5%. Πρόκειται για δύο κόμματα που τάχθηκαν εξαρχής υπέρ της παραμονής στο ευρώ και ταυτόχρονα εκπροσωπούν το άφθαρτο και το νέο, κόντρα στο φθαρμένο, το διεφθαρμένο και το παλιό ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχει σαφώς και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο επίσης εμφανίζεται να διεμβολίζει το ΠΑΣΟΚ, αυξάνοντας τα ποσοστά του, λαμβάνοντας εξαρχής μια θέση που ήθελε να υπογραφεί με κάθε τίμημα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Το Ποτάμι επίσης διεκδικεί και έναν ρόλο στην κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, αφού το σπρώχνουν οι πάντες από το εξωτερικό με ωμές παρεμβάσεις (όπως ο Σουλτς) στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, πλαγιοκοπείται και με τα περιθώρια ελιγμών της κυρίας Γεννηματά να είναι από ελάχιστα έως μηδαμινά ο κίνδυνος να βρεθεί το κόμμα εκτός Βουλής στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι υπαρκτός περισσότερο από οποτεδήποτε.
http://www.dimokratianews.gr/content/51540/leventis-gkletsos-apeiloyn-mikro-pasok-tis-fofis