Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

«Απόβαση» UFO στην Αθήνα

Επαναλαμβάνεται η Ιστορία σαν φάρσα με το νέο κόμμα από τον Παπανδρέου
Πολιτικά UFO έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα το Σάββατο! Αφού διέπρεψε ως «καπετάνιος του Τιτανικού», βυθίζοντας τη χώρα, ο Γ. Παπανδρέου αυτή τη φορά έδωσε την εικόνα ότι έρχεται από το Διάστημα. Στο Μουσείο Μπενάκη, υπό τους ήχους των U2 και με το τραγούδι «Υπέροχη μέρα», ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με μερικές εκατοντάδες οπαδών του (υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση παρατεταγμένων) έκανε ό,τι μπορούσε για να επιβεβαιώσει ότι συνεχίζει να ζει στον δικό του κόσμο και δεν καταλαβαίνει την καταστροφή που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία...

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή, όσα διαδραματίστηκαν θα προκαλούσαν μόνο θυμηδία. Παριστάνοντας τον «λυτρωτή» και συνοδευόμενος από οπλισμένους φρουρούς, ο υπαίτιος της χρεοκοπίας φόρεσε τον μανδύα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί στο πολιτικό προσκήνιο και να έχει ρόλο μετά τις εκλογές. Με το ΚΙΔΗΣΟ (που θυμίζει το ΚΟΔΗΣΟ του αείμνηστου Γιάγκου Πεσμαζόγλου) υποσχέθηκε (πάλι) να «τα αλλάξει όλα», αλλά οι κλακαδόροι που τον επευφημούσαν ήταν κατά κύριο λόγο μεγάλης ηλικίας νοσταλγοί του παλαιού παπανδρεϊσμού και περίπου μια ντουζίνα νεολαίων, που είχαν αναλάβει να φωνάζουν προσωποκεντρικά συνθήματα, όπως «Γιώργο, γερά να φύγει η Δεξιά». Κρατώντας άλλωστε σημαίες του Ανδρέα Παπανδρέου, έδειχναν ότι μάλλον ζουν σε άλλη εποχή - αν όχι σε άλλον πλανήτη.
Ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πάντως ότι... χιλιάδες τον εκλιπαρούσαν να «κάνει κάτι» για να σταματήσει «ο αφανισμός των αξιών» του ΠΑΣΟΚ και ότι ο ίδιος, θυσιαζόμενος, αποφάσισε να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά, αντί να βολευτεί σε μια θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου. Επιβεβαιώνοντας μάλιστα ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στη σφαίρα της πολιτικής ανάλυσης αλλά της ψυχολογίας, εκτός από λυτρωτής εμφανίστηκε και ως διάδοχος του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Γεωργίου Παπανδρέου και (φυσικά...) του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ενδεικτικό της κατάστασης όπου βρισκόταν μαζί με τους υποστηρικτές του ήταν το ξεκίνημα της ομιλίας του με τη φράση «Πάμε - θα γράψουμε Ιστορία». Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να πει ότι εμπνέεται από τις δυνάμεις του ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού, του πολιτικού φιλελευθερισμού, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της οικολογίας, αλλά και ότι είναι υπερασπιστής κάθε ανθρώπου που βρίσκεται στο περιθώριο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και θρησκευτικών πεποιθήσεων!

Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε επίσης (μάλλον σαν φάρσα) να κηρύξει τον πόλεμο στο «κατεστημένο», να απελευθερώσει τη χώρα από τον «πελατειακό καπιταλισμό» και από τα οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα, και προσπάθησε να πείσει ότι έχει «ελληνικό πατριωτικό σχέδιο», προφανώς για να μας (ξανα)βγάλει από την κρίση όπου ο ίδιος μας οδήγησε από το Καστελόριζο...
Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι «σε όσους μιλούν για διάσπαση απαντάμε με τη λύτρωση και την επανάσταση του αυτονόητου» και ότι, «αν σκεφτόμουν το προσωπικό μου όφελος, θα βολευόμουν στη σιγουριά της επανεκλογής που μου πρότειναν».
Τέλος, δεν έκρυψε ότι ονειρεύεται -όπως έγραψε και η «κυριακάτικη δημοκρατία»- να είναι ο Τζόκερ του συστήματος, με το επιχείρημα ότι «υπάρχει η ανάγκη για κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο».
«Κόκκινο ρόδο» made in USA
Πολλά ονόματα ακούστηκαν για το κόμμα Παπανδρέου πριν από την ανακοίνωσή του το Σάββατο, όπως και πολλά σύμβολα έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε τελικώς ως σήμα για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) το κόκκινο ρόδο. Ωστόσο, το σήμα αυτό, όπως παρουσιάστηκε, είναι το ίδιο με το σύμβολο μιας αμερικανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που λειτουργεί με έδρα την Πασαντίνα της Καλιφόρνιας. Πρόκειται για τη Rose Parade, που έχει αντικείμενο τη διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και αγώνων, κυρίως αυτοκινήτου.
Τόσο στο σύμβολο όσο και στις αφίσες που αναρτήθηκαν στην αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου και τη διακήρυξη του νέου κόμματος το χρώμα που κυριάρχησε ήταν το κόκκινο, δείγμα του ανοίγματος που επιχειρεί ο πρώην πρωθυπουργός στον κεντροαριστερό χώρο, ενώ μόνο ελάχιστο πράσινο υπήρχε για να θυμίζει τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ.
http://www.dimokratianews.gr/