Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αναβάλλεται για το τέλος Μαρτίου η δημοπράτηση του έργου « Δρόμος Πάτρα – Πύργος» Και έχει ο Θεός…..

Το «ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «Δρόμος Πάτρα – Πύργος : Το έργο σε νέες περιπέτειες ή Ζήσε Μάη μου….» είχε εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις του για την πορεία του έργου και την δυνατότητα υλοποίησής του (Διαβάστε εδώ)
Γράφαμε λοιπόν ότι, «όσοι εδώ στο Νομό επαναπαύθηκαν από την επικοινωνιακή «φιέστα», που πραγματοποιήθηκε την 3-10-2014 στο Διοικητήριο του Πύργου, είναι φανερό ότι έχουν κάνει λάθος. Το ότι ανακοινώθηκε μια ημερομηνία δημοπράτησης, δεν προδικάζει τίποτα».
Και να που επαληθευτήκαμε πολύ γρήγορα.
Με το πρόσχημα των εκλογών, η δημοπράτηση του έργου, που είχε προσδιοριστεί για τις 27-1-2015, μετατίθεται για την 31-3-2015. Και έχει ο Θεός……
Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες του www.ypodomes.comείναι γεγονός η πρώτη μετάθεση της δημοπράτησης του τμήματος της Δυτικής Ολυμπίας Οδού Πάτρα – Πύργος. Το έργο των 443εκ.ευρώ που ήταν προγραμματισμένο να δημοπρατηθεί στις 27 Ιανουαρίου, είχε την ατυχία να πέσει ακριβώς πάνω στις εκλογές και έτσι η μετάθεση ήταν αναμενόμενη.
Η νέα ημερομηνία για τη δημοπράτηση είναι στις 31 Μαρτίου με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πλέον ανοιχτά και στα χέρια της Κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ηςΙανουαρίου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, από το Υπουργείο Υποδομών η μετάθεση της ημερομηνίας έγινε λόγω υποβολής ερωτημάτων, αλλά και παράτασης χρόνου από ενδιαφερόμενα σχήματα. Παράλληλα έχει ζητηθεί και η χορήγηση στοιχείων της μελέτης που υπάρχει από την Ολυμπία Οδό.
Τέλος ένα ακόμα πρόβλημα που έχει προκύψει είναι η μη λειτουργία της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων «λόγω αλλαγής της βάσης δεδομένων για λόγους ασφαλείας».
Η νέα παράταση οδηγεί μαθηματικά το έργο σε μεγάλες καθυστερήσεις με τη λειτουργία του να πηγαίνει κατ΄ ελάχιστο το 2019 καθώς σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού ο χρόνος υλοποίησης της σύμβασης έχει οριστεί σε 36 μήνες (δηλαδή 3 χρόνια).
Τώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται και σε άλλα έργα που είναι προγραμματισμένη η δημοπράτηση τους για τις επόμενες ημέρες και βδομάδες.
Θα το ξαναγράψουμε : Μακάρι στο τέλος, για το θέμα αυτό που αφορά το σημαντικότερο έργο του Νομού Ηλείας, να διαψευστούμε εμείς και να αποδειχτούν αβάσιμες οι επιφυλάξεις μας.
Αλλά ο δρόμος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, φαίνεται να είναι μακρύς και δύσβατος.

http://www.iliaoikonomia.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC/