Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Εκτελεστής της μαφίας σκότωσε τα δύο μέλη της Χρ. Αυγής;

Μια ύποπτη δολοφονία έχει μπει ξανά στο «κάδρο» των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για την εκτέλεση, με δύο σφαίρες στο κεφάλι, του αποκαλούμενου με το ψευδώνυμο «Πιτσίλα» τον Μάιο του 2014. Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στον Κορυδαλλό, την ώρα που έτρωγε σε ταχυφαγείο, ήταν μεταξύ των βασικών υπόπτων για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, τον Νοέμβριο του 2013. Αλλωστε, οι αστυνομικοί τον θεωρούσαν ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα σε ποινικούς και τρομοκράτες.
Ο «Πιτσίλας», που αποτελούσε εκτελεστικό όργανο της «μαφίας των τριών νονών», στις 29 Μαρτίου του 2012 είχε πετάξει αυτοσχέδια κροτίδα στο πίσω μέρος του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, μιας υπηρεσίας που ήταν στόχος της Σέχτας Επαναστατών. Εκεί εντοπίστηκε, συνελήφθη και προφυλακίστηκε για την επίθεση αυτή.

Λίγο προτού πέσει νεκρός ο «Πιτσίλας» είχε κληθεί από την Αντιτρομοκρατική σχετικά με διαδοχικές καταθέσεις για τυχόν σχέση του ειδικά με την υπόθεση του Νέου Ηρακλείου. Ενα από τα βασικά σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι ότι κάποιοι φοβήθηκαν ότι για να γλιτώσει θα άρχιζε να συνεργάζεται και να δίνει ονόματα και έτσι τον πρόλαβαν είτε οι ποινικοί του «φίλοι» είτε οι «τρομοκράτες».
Η μαφία των «τριών νονών»
Πάντως, το «modus operandi» της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης που συστάθηκε ποτέ στα ελληνικά χρονικά δεν έχει προηγούμενο. Σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα κάνουν κουμάντο, όπως οι πιο σκληρές μαφίες του κόσμου. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει σε εκατοντάδες πρόσωπα-στελέχη της μαφίας των «τριών νονών», που για να μπερδέψουν τις έρευνες εμφανίζονταν αρχικά κατά μόνας, μετά αποσύρονταν και επανασυνδέονταν με άλλες κάθε φορά ομάδες, έχοντας ο καθένας τον δικό του ρόλο δίχως να ξέρει τον «προϊστάμενό» του.
Ανταλλαγή επιστολών σφραγισμένων με σελοτέιπ από και προς τις φυλακές, χαραγμένων με στιλό για να μην ανοιχθεί από τον «αγγελιαφόρο», αλλαγή κινητών και αριθμών αγορασμένων από Πακιστανούς στην Ομόνοια, τηλεφωνικές επαφές μόνο με ψευδώνυμα και αργκό, ακόμα και συναλλαγή χρημάτων αντί όπλων σχεδόν πάντα στο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης απαρτίζουν το πιο σύνθετο παζλ στην ελληνική εγκληματολογική πραγματικότητα.
Στη φυλακή η σικάτη δικηγόρος του Βλαστού με γόβες Louboutin
H εντυπωσιακή ξανθιά δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού δεν κατάφερε να πείσει τους ανακριτές Διαφθοράς και τον αρμόδιο εισαγγελέα Γνωμοδοτήσεων και κρίθηκε προφυλακιστέα, μετά την απολογία της για τη συμμετοχή της στο κύκλωμα των νονών της νύχτας. Η 35χρονη έφτασε, χθες, ντυμένη σαν... μοντελάκι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες. Τα βλέμματα όλων τράβηξαν οι εντυπωσιακές μαύρες γόβες της με τη χαρακτηριστική κόκκινη σόλα, σήμα κατατεθέν του πασίγνωστου σχεδιαστή Κριστιάν Λουμπουτέν (!), αλλά και το πληθωρικό της μπούστο, όπως διαγραφόταν μέσα από το λευκό της πουκάμισο. Η σέξι εμφάνισή της, ωστόσο, δεν κατάφερε να τη γλιτώσει από τη φυλακή.

Οσον αφορά το περιεχόμενο της απολογίας της, κατά πληροφορίες, αρνήθηκε ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον βαρυποινίτη κρατούμενο, καθώς και κάθε συμμετοχή σε παράνομες ενέργειες. Η δικηγόρος φέρεται ότι υποστήριξε πως διατηρεί μόνο επαγγελματική σχέση μαζί του. «Καμία προσωπική σχέση, πλην της δικηγορικής, δεν είχα με τον Παναγιώτη Βλαστό» φέρεται ότι ανέφερε στην απολογία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγγελέτου ισχυρίστηκε ότι η ξαδέλφη του Βλαστού την εμπλέκει στην υπόθεση επειδή αρνήθηκε να τη βοηθήσει στη δίκη για την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων, όταν ο ξάδελφός της την κατήγγειλε ότι τον βοήθησε.

Η 35χρονη φέρεται ότι είχε πλήρη γνώση για τις κακουργηματικές πράξεις που διέπραττε η εγκληματική οργάνωση. Της καταλογίζεται πως παρέλαβε 1.650.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι αποτελούν μέρος των λύτρων της απαγωγής Παναγόπουλου, ότι μετέφερε γράμματα - σημειώματα με τα οποία επικοινωνούσαν τα μέλη της οργάνωσης και πως παρέδωσε τέσσερα κινητά στον αστυνομικό που φρουρούσε τον Βλαστό στα κρατητήρια προκειμένου να τους διευκολύνει στα επισκεπτήρια. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 35χρονη δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην είσοδό της στη ΓΑΔΑ, ενώ είχε αρνηθεί να βγάλει το παλτό της (μάρκα Burberry) λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρεις πόσο κοστίζει αυτό;»
Aπειλούσε δικαστίνες ο βαρυποινίτης
Σοκαριστικές είναι οι καταθέσεις των δικαστικών που δέχθηκαν το μένος του κυκλώματος των νονών της νύχτας με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Η πρόεδρος Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, η οποία δίκασε την υπόθεση του «συνδικάτου του εγκλήματος», αναφέρει για τις απειλές: «Στη δίκη αυτή προήδρευσα, εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση και επεβλήθησαν βαρύτατες ποινές. Σε μία από τις συνεδριάσεις, εντός της αιθούσης, ο Π. Βλαστός όταν απαγγείλαμε την απόφαση με απείλησε ευθέως λέγοντάς μου: "Εσάς η Αγία Παρασκευή σάς ζώσει". Μου το είπε δύο φορές γιατί είχε την πεπλανημένη πεποίθηση ότι μένω στην Αγία Παρασκευή».
Η δικαστής καταθέτει ότι δεχόταν ανώνυμα τηλεφωνήματα και σε ένα από αυτά άκουσε μια φωνή να της λέει «goodbye». Προειδοποίηση είχε δεχθεί και από δικηγόρο βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση, ο οποίος της είχε πει: «Κυρία πρόεδρε, να προσέχετε πολύ γιατί σας έχει στοχοποιήσει ο Βλαστός».
Η εισαγγελέας Σοφία Πετράκη, που χειριζόταν την απόπειρα απόδρασης από τις Φυλακές Τρικάλων, αναφέρεται στις απειλές που είχε εκτοξεύσει σε βάρος της ο Βλαστός. «Μετά την απαγγελία κατηγορίας, κατά την αποχώρησή μου από το κελί του, ανέφερε κάτι για το παιδί μου και τότε είχα αναρωτηθεί πώς ο κρατούμενος γνωρίζει την οικογενειακή μου κατάσταση» λέει χαρακτηριστικά.
Ελεύθεροι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Στις φυλακές οδηγήθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς, ο κατηγορούμενος ως μέλος του κυκλώματος Δημήτρης Χατζησταύρου, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο έμπορος Πέτρος Λασιθιωτάκης, ο αστυνομικός Παναγιώτης Στουρνάρας και η επίδοξη «πιλότος» Μαρία Μουζακίτη.
Συγκεκριμένα, στους Λασιθιωτάκη και Μουζακίτη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Α.Τ., ενώ ο αστυνομικός υποχρεώθηκε και στην καταβολή εγγύησης 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στον 60χρονο κατηγορούμενο, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και αρνείται τις κατηγορίες, καταλογίζεται ότι κατ' εντολή Βλαστού συναντήθηκε με τη «Λίτσα» στο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης και της παρέδωσε 20 κιλά εκρηκτικής ύλης.


Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι υπόλοιποι τρεις που απολογήθηκαν χθες. Συγκεκριμένα, η Μαρία Μουζακίτη, η οποία ήταν συνέταιρος με την Πένυ Καρπούζου (πρώην σύντροφος του Βλαστού), καθώς διατηρούσαν κατάστημα μανικιούρ - πεντικιούρ, αρνήθηκε τις κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί στη συνέταιρό της τις «εξυπηρετήσεις» που της ζητούσε, καθώς γνώριζε τη σχέση της με τον Βλαστό και φοβόταν. Οσον αφορά το «σχέδιο Μπούμπης» (σχεδιαζόμενη απαγωγή μεγαλοστελέχους τράπεζας), υποστήριξε ότι, όταν κατάλαβε πως συνέβαινε κάτι ύποπτο, αποχώρησε, ενώ για τα μαθήματα ελικοπτέρου ισχυρίστηκε ότι την έπεισε η Καρπούζου να τα κάνει. «Οταν κατάλαβα ότι ήθελαν να με χρησιμοποιήσουν, απέτυχα επίτηδες στις εξετάσεις και δεν πήρα το δίπλωμα» φέρεται να ανέφερε.


Τις κατηγορίες αρνήθηκε και ο ανθυπαστυνόμος Παναγιώτης Στουρνάρας, υποστηρίζοντας ότι ήταν βλακεία του που κράτησε το κινητό που του έκανε δώρο ο Βλαστός, αλλά δεν έχει καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις. Την ίδια στάση τήρησε και ο Πέτρος Λασιθιωτάκης, ο οποίος αρνήθηκε ότι μετέφερε τα 20 κιλά εκρηκτικής ύλης και ότι παρέλαβε 17.000 ευρώ που προέρχονταν από τοκογλυφικό δάνειο από τη «Λίτσα». Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι όσα αναφέρει η ξαδέρφη του Παναγιώτη Βλαστού τα λέει για να μην πάει φυλακή.
Βάσω Παλαιού