Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι εχθροί της Ορθοδοξίας!

«Η ελπίδα έρχεται» διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον για τα θρησκευτικά και τα μειονοτικά ζητήματα δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Κι αυτό γιατί οι θέσεις του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα για τα δύο αυτά θέματα προκαλούν ίλιγγο! Οσο κι αν ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να προσεγγίσει τον κόσμο της Εκκλησίας (με την παρουσία του στα Θεοφάνια στον Πειραιά και άλλα), τα κείμενα και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Ενδεικτικό είναι ότι ο καθ' ύλην αρμόδιος Τάσος Κουράκης έχει εξηγήσει με τον πιο επίσημο τρόπο στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» την κρυφή ατζέντα που εντέχνως τώρα κρύβει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πέραν της πάγιας θέσης περί αναγκαίου διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας, ο κ. Κουράκης έχει προαναγγείλει την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσής τους ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, ο οποίος στη συνέχεια θα αποδίδεται στην Εκκλησία. «Σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου» ανέφερε τότε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης. Ομως αυτός ο φόρος έχει κατά βάση μια άλλη «σκοτεινή» σκοπιμότητα, να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος και να μετατραπούν τα εκκλησιαστικά ιδρύματα σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου! Ετσι, η μισθοδοσία (με βάση όσα πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ) θα χρηματοδοτείται από τον συγκεκριμένο φόρο-χαράτσι που θα επιβάλλεται (μόνο) στους χριστιανούς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προτάσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει από συνιστώσες και μεμονωμένα στελέχη, τις οποίες παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία». Σε αυτές περιλαμβάνεται:
  • Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου.
  • Η ανεξιθρησκία να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ενώ η θρησκευτική ελευθερία να είναι απαραβίαστη.
  • Το μάθημα των θρησκευτικών να διδάσκεται στη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, έτσι ώστε να μην έχει ομολογιακό χαρακτήρα, αλλά η ύλη του να περιλαμβάνει εισαγωγή στην Ιστορία, την Κοινωνιολογία και τη δογματική όλων των θρησκειών.
  • Η επιστροφή στο κράτος της μεγάλης ακίνητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και η απόδοσή της σε ακτήμονες και σε δημόσια χρήση και τέλος:
  • Τα εισοδήματα των εκκλησιαστικών ενώσεων και οργανώσεων από εμπορικές δραστηριότητες, χρεώγραφα και εκμετάλλευση ακινήτων να φορολογούνται κανονικά.
Το έτερο ζήτημα που «καίει» τους Ελληνες πολίτες αλλά και τους άσπονδους γείτονές μας, τους Τούρκους, είναι το μειονοτικό. Ως γνωστόν, η Θράκη αποτελεί για τη χώρα μας ένα χρόνιο πρόβλημα, με δεδομένες τις πιέσεις από την τούρκικη κυβέρνηση και τις υπόγειες «δράσεις» του τουρκικού προξενείου στην περιοχή. Με αυτά δε που προτίθεται να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ουσιαστικά σαν να «παραδίδεται» η περιοχή στις ορέξεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα του κόμματος περιλαμβάνεται σχετικά με την εκπαίδευση της μειονότητας της Θράκης:
  • Το δικαίωμα στη μειονότητα για τη δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων.
  • Η δημιουργία Παιδαγωγικού Τμήματος Τούρκικης Γλώσσας στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και το ΑΠΘ, με την παράλληλη ελεύθερη χρήση της τουρκικής γλώσσας σε όλες τις εκδηλώσεις.
  • Η κατάργηση του νόμου των ιεροδιδασκάλων και το δικαίωμα εκλογής μουφτή.
  • Το κλείσιμο των δύο ιεροσπουδαστηρίων και η μετατροπή τους σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και:
  • Ο διορισμός δασκάλων τουρκικής για μουσουλμάνους Τούρκους μαθητές στην Αθήνα!

Την ίδια ώρα ακόμη πιο επικίνδυνες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις θρησκευτικές μειονότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται εσχάτως την κατάργηση της υποχρεωτικής πρωινής προσευχής (η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι υποχρεωτική, εφόσον κάποιος μαθητής δηλώσει ότι δεν είναι χριστιανός), την κατάργηση του σημερινού μαθήματος Θρησκευτικών και την αντικατάστασή του από μάθημα «Φιλοσοφία Θρησκειών». Και, τέλος, τη θέσπιση του υποχρεωτικού πολιτικού γάμου για όλους τους πολίτες μαζί με το θρησκευτικό γάμο.
Σε γενικότερο πλαίσιο, η Κουμουνδούρου για τη μειονότητα έχει δεσμευτεί ότι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα υφίσταται το δικαίωμα ελεύθερης χρήσης της γλώσσας, είτε δηλαδή της ελληνικής είτε της τουρκικής.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του προτείνουν:
  • Την κατάργηση της αρμοδιότητας του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα και μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Εσωτερικών.
  • Την άμεση και αυτοδίκαιη επαναχορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους τη στερήθηκαν με το άρθρο 190 του κώδικα.
  • Τη χορήγηση τίτλων για χωράφια και κατοικιών στους κατοίκους ορεινού όγκου.
Εν κατακλείδι, είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει σε μεγάλες περιπέτειες -κυρίως- τη Θράκη, με τους γείτονες να τρίβουν τα χέρια τους. Από τη στιγμή, άλλωστε, που ενστερνίζεται (μέσω ανακοινώσεων νεολαιών, τοπικών παραγόντων ή τοπικών κομματικών οργανώσεων) θέσεις που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία και λειτουργούν ως «δούρειοι ίπποι» σε ακανθώδη ζητήματα των εθνικών και συνταγματικών θέσεων της Ελλάδας, δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική εξέλιξη!
http://www.dimokratianews.gr/content/31631/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82