Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σε «φουλ» ρυθμό τα έργα στο Λιμάνι Κατακόλου

Ο θεμέλιος λίθος έπεσε χθες, αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε με αυτή τη φράση την ουσιαστική έναρξη των λιμενικών έργων στο Κατάκολο.

Τυπικά, βέβαια, τα έργα έχουν αρχίσει, το εργοτάξιο έχει στηθεί εδώ και περίπου δύο μήνες, έγιναν οι προπαρασκευαστικές εργασίες αλλά τηρήθηκε η συμφωνία που είχε γίνει να μην αρχίσουν στο φουλ οι εργασίες μεσούντος του καλοκαιριού.
Κι αυτό για να μην υπάρξουν προβλήματα στην τουριστική κίνηση. Τώρα που η κίνηση αραίωσε θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες αλλά και πάλι με τρόπο που να μην εμποδίζονται οι τουρίστες με τα κρουαζιερόπλοια.

Υπενθυμίζουμε ότι τα λιμενικά έργα ύψους 12,5 εκ. περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνεμου μόλου, την κατασκευή νέας νησίδας πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων και την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος.

Τα έργα έχει αναλάβει να εκτελέσει η εταιρεία «ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.» και σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση θα ολοκληρωθούν εντός 15 μηνών από την εγκατάσταση, δηλαδή υπολογίζεται να τελειώσουν τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο του 2015.
Θα πρέπει, επίσης να σημειώσουμε ότι ως συνέχεια αυτού του έργου θα εκτελεστούν οι εργασίες και στη χερσαία ζώνη που προβλέπουν την ανάπλαση του χώρου, την ανακατασκευή του τουριστικού περιπτέρου και των αποθηκών του ΑΣΟ ύψους 7,5 εκ.
Ζ.Μ.