Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σπεύδουν στη Σκωτία, βρετανική κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Σπεύδουν στη Σκωτία, βρετανική κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Καθώς οι δημοσκοπήσεις φέρνουν την πλειοψηφία των Σκωτσέζων να είναι υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής τους, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι σπεύδει αύριο εσπευσμένα στη Σκωτία, για να πείσει τους κατοίκους να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου.
«Το σωστό μέρος για να βρίσκομαι δεν είναι το Ουεστμίνστερ για τις Ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό· είναι η Σκοτία για να ακούσω τον κόσμο, να μιλήσω στον κόσμο», πρόσθεσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος επέμεινε πως το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί η Σκοτία να παραμείνει μέρος του.
Ο ίδιος τόνισε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσει τους Σκωτσέζους να παραμείνουν. «Θα κάνω ό,τι μπορώ», είπε στο BBC.
«Σε τελευταία ανάλυση, στο λαό της Σκοτίας επαφίεται να αποφασίσει, αλλά θέλω να γνωρίζουν ότι το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο —και μιλώ ως ο πρωθυπουργός— θέλει να μείνουν».
Μαζί με τον Κάμερον, θα μεταβούν στη Σκοτία στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ του «όχι» και οι ηγέτες και των άλλων δύο μεγάλων κομμάτων της Βρετανίας- ο ηγέτης των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) Εντ Μίλιμπαντ και ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (το ήσσον κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού) Νικ Κλεγκ
«Υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν — αλλά υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούμε παθιασμένα: το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καλύτερα μαζί», ανέφεραν οι τρεις πολιτικοί στην κοινή τους ανακοίνωση.
«Για αυτό όλοι μας συμφωνήσαμε ότι ο τόπος όπου είναι σωστό να βρισκόμαστε αύριο είναι στη Σκωτία», προστίθεται στο κείμενο.http://www.news.gr/kosmos/evroph/article-wide/173809/spevdoyn-sth-skotia-vretanikh-kyvernhsh-kai.html