Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΥΡΓΟΣ Αντιμέτωπος με τα χρέη και με το καθεστώς επιτήρησης

Τρεις δήμοι στην… πρίζα

ΠΑΤΡΑ Η φιλοξενία των 400 παιδιών που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, πρώτο μέλημα του νέου δημάρχου ΠΥΡΓΟΣ Αντιμέτωπος με τα χρέη και με το καθεστώς επιτήρησης ο δήμαρχος ΚΑΛΑΜΑΤΑ Με τους Ρομά και την κατεδάφιση του καταυλισμού της Αγίας Τριάδας ασχολείται ο δήμαρχος της πόλης.

■ ΠΥΡΓΟΣ Αντιμέτωπος με τα χρέη και με το καθεστώς επιτήρησης είναι ο Δήμος Πύργου, ενώ δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα οι υποθέσεις του δημάρχου Γαβριήλ Λιατσή με τη δικαιοσύνη. Σύμφωνα πάντως με τα πρώτα στοιχεία, το χρέος του δήμου μοιάζει να είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχε υπολογιστεί αρχικά και να ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 7 εκατ. να είναι έως το τέλος του χρόνου απαιτητά.

Τα περί οικονομικής επιτήρησης ακούστηκαν από τον καινούργιο αντιδήμαρχο οικονομικών του δήμου, Γιώργο Ανδριόλα. Εάν τελικά μπει σ’ αυτό το καθεστώς ο Δήμος Πύργου, σημαίνει πως θα δίνει κάθε μήνα επισήμως τα στοιχεία για τις δαπάνες του, οι οποίες θα πρέπει να αποτυπώνονται στο Μητρώο Δεσμεύσεων και να κοινοποιούνται στο υπουργείο μια συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε μήνα.

Ετσι, θα παρακολουθείται το ποσοστό της μισθοδοσίας του δήμου επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Παράλληλα, θα εγγράφονται και όσα καλείται να εισπράξει ο δήμος. Αυτό παράλληλα σημαίνει πως ο δήμος θα υποχρεωθεί στον περιορισμό των επενδύσεων και των έργων ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει σταδιακά τα χρέη του, ενώ θα τεθούν αυστηρά όρια για νέο δανεισμό.