Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Πύργος: Στον Εισαγγελέα για τα σκουπίδια γονείς μαθητών

Η πρώτη επίσημη καταγγελία χθες από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Η πρώτη επίσημη καταγγελία για τα σκουπίδια, κατατέθηκε χθες το πρωί στον Εισαγγελέα Ηλείας από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Γονείς και Κηδεμόνες συναντήθηκαν με τον Εισαγγελέα κ. Μειδάνη στο γραφείο του και του ζήτησαν να παρέμβει άμεσα καθώς η υγεία των παιδιών τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μεταξύ άλλων στην έγγραφη καταγγελία τους, επισημαίνουν το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του τεράστιου όγκου απορριμμάτων που έχει συσσωρευτεί περιμετρικά του σχολείου τονίζοντας ότι η υφιστάμενη κατάσταση δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλους, πρωτίστως όμως στα παιδιά.

«Κατά την είσοδο τους και την έξοδο τους από το σχολείο, υποχρεωτικά περνούν ακριβώς δίπλα ή και πάνω από τα χυμένα και διαλυμένα πλέον στα πεζοδρόμια και την άσφαλτο σκουπίδια, έρχονται σε επαφή δηλαδή με εστίες μικροβίων και πηγές μολυσματικών ασθενειών, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας πρωτίστως και των υπολοίπων δευτερευόντως.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θεωρούμε το ανωτέρω εκτεθέν ζήτημα εξαιρετικά επείγον και τα προβλήματα που έχουν προκύψει πολύ σημαντικά και παρακαλούμε για την άμεση επέμβαση σας προς επίλυση του, καθόσον αφορά άμεσα την υγεία των μαθητών μιας ολόκληρης σχολικής κοινότητας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας Ηλείας, κάλεσε να καταθέσουν σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών, όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής και αναμένεται να υπάρξει σημαντική παρέμβαση αν δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις.