Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το Διάγγελμα του Μάκη για τα σκουπίδια: Συλλάβετέ με


Ξεκινά η αποκομμιδή στις δύο το μεσημέρι - Ζητά ανοχή απο τους ιδιοκτήτες γειτονικών εκτάσεων που θα γίνει η εναπόθεση - Ζητά εθελοντική βοήθεια ή επ' αμοιβή απο ιδιοκτήτες φορτηγών και μηχανημάτων

Διαβάστε τι είπε στο δραματικό διάγγελμά του ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος για το θέμα των σκουπιδιών. Θέτει εαυτόν στη διάθεση των Αρχών, αλλά θα προχωρήσει πάση θυσία η αποκομμιδή των σκουπιδιών σήμερα.

"Συμπολίτισσες, Συμπολίτες

Ο δήμος μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Η υγεία και η ζωή των πολιτών απειλούνται.
Η κοινωνική και οικονομική ζωή πλήττεται βάναυσα. Η στοχοποίηση του δήμου Πύργου και η αδυναμία των συντεταγμένων οργάνων του κράτους να προστατέψουν τη νομιμότητα και τους πολίτες οδήγησαν στο σημερινό εφιαλτικό αδιέξοδο.

Ο δήμος Πύργου, μόνος αυτός  σηκώνει το σταυρό για ολόκληρο το Νομό. Παρά το γεγονός ότι ο δήμος Πύργου είχε φροντίσει να διασφαλίσει νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο για τη διαχείριση των σκουπιδιών του, βρέθηκε αποκλεισμένος, με αιφνίδιες και δυναμικές  κινητοποιήσεις, από κάθε δυνατότητα διάθεσης και, συνακόλουθα αποκομιδής τους. Όμως τώρα δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών. Τώρα είναι η ώρα για την ανάληψη δράσης.

Από σήμερα το πρωί έδωσα εντολή σε όλες τις Υπηρεσίες του δήμου να ξεκινήσουν αμέσως με όλα τα μέσα που διαθέτουν την αποκομιδή και την προσωρινή εναπόθεση των σκουπιδιών σε ελεύθερους δημοτικούς χώρους ,έξω από τη πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα. Η εναπόθεση αυτή θα διαρκέσει για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι την μεταφορά τους σε ΧΥΤΑ άλλων περιφερειών. Αναμένουμε  την υπογραφή της ΚΥΑ, από μέρα σε μέρα, αλλά πλέον δεν μπορούμε να χάνουμε ούτε ώρα.

Θεωρώ την ενέργεια αυτή, στα πλαίσια της έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται ο δήμος, και νόμιμη και ηθική, κυρίως δε επιβεβλημένη  αφού γίνεται για την προστασία υπέρτατου αγαθού.
Καλώ τους συμπολίτες που διαθέτουν φορτηγά και μηχανήματα να συνδράμουν την επιχείρηση της  φόρτωσης και της αποκομιδής.

Καλώ τους πολίτες σε εγρήγορση και κινητοποιήσεις για την υποστήριξη της επιχείρησης αποκομιδής  και διάθεσης που ξεκινά ο δήμος.

Καλώ τους συμπολίτες που γειτνιάζουν με οποιοδήποτε τρόπο με τους χώρους εναπόθεσης, να ανεχθούν τις όποιες προσωρινές οχλήσεις  μπροστά στο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο τόπος. Η σωτηρία του πληθυσμού αποτελεί ύψιστο πατριωτικό καθήκον.

Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της Εισαγγελικής Αρχής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης  για την άσκηση οποιασδήποτε δίωξης. Συλλάβετε εμένα, αλλά αφήστε τους  δημοτικούς υπαλλήλους  να καθαρίσουν και να σώσουν την πόλη και τα χωριά μας"Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013