Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζουν τις εκκαθαρίσεις κατά των Χριστιανών στην Συρία

Μπορεί το όλο ζήτημα της Συρίας, να έχει περιθωριοποιηθεί από την “πρώτη γραμμή” των γεγονότων τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσία, από ότι φαίνεται όμως οι ισλαμιστές “εξεγερμένοι” της περιοχής, είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν “ακριβά” το τομάρι τους.
Και έτσι συνεχίζουν την δράση τους όχι μόνον κατά του καθεστώτος Άσαντ, αλλά και κατά των Χριστιανών της Συρίας.  Εναντίον των οποίων είναι πλέον σαφές ότι προβαίνουν σε μαζικές εκκαθαρίσεις. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να εξαλειφθεί η χριστιανική παρουσία από την περιοχή και να διευκολυνθεί έτσι η εγκαθίδρυση θρησκευτικών κρατών όπως το «Χαλιφάτο του Ιράκ και της Συρίας», το όποιο επαγγέλλονται οι αντάρτες της Αλ Νούσρα.
Οι τελευταίες απαγωγές από μοναστήρι!
Δώδεκα ελληνορθόδοξες μοναχές απήχθησαν από τη μονή όπου διέμεναν (Αγίας Θέκλας – Μαρ Τάκλα), στο ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα, μετά την κατάληψή της από σύρους αντάρτες, μετέδωσε το ραδιόφωνο του Βατικανού.Ο νούντσιο της Αγίας Έδρας στη Συρία, Μάριο Ζενάρι, δήλωσε ότι πρόκειται για δώδεκα αδελφές από τη Συρία και τον Λίβανο.
«Φαίνεται ότι οι τζιχαντιστές αντάρτες τις οδήγησαν στα βόρεια, προς το Γιάμπρουντ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα των ανταρτών: εάν πρόκειται για απαγωγή ή για να έχουν τον έλεγχο του μοναστηριού ώστε να δρουν ελεύθερα στη Μααλούλα», πρόσθεσε ο Ζενάρι. Το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων AsiaNews που ειδικεύεται σε θρησκευτικά θέματα, μετέδωσε ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαίωσε την είδηση.
Η Μααλούλα, βόρεια της Δαμασκού, είναι υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών μετά από την υποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων. «Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη, όμως οι αντάρτες απέστειλαν ενισχύσεις και κατόρθωσαν να καταλάβουν τον έλεγχο όλης της πόλης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη των δύο ορθόδοξων μητροπολιτών (ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ) που είχαν απαχθεί κοντά στο Χαλέπι στα τέλη του Απριλίου.
Είχαν προηγηθεί όμως κι αλλά δραματικά περιστατικά με κορυφαίο εκείνο της άγριας εκτέλεσης δια αποκεφαλισμού και μάλιστα μπροστά σε κοινό που ζητωκραύγαζε «Al AKhbar» τριών χριστιανών. Ο ένας ήταν ο καθολικός ιερέας Φρανσουά Μουράντ, που υπέμεινε καρτερικά το μαρτύριο περιμένοντας τη σειρά του έχοντας παρακολουθήσει προηγουμένως τον αποκεφαλισμό των δυο άλλων ανθρώπων.
Κι όμως δεν υπήρξε κανένα κύμα κατακραυγής αυτής της βαρβαρότητας, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από παρόμοια βίντεο που είχαν αναρτηθεί και κατέγραφαν τις ομαδικές εκτελέσεις πολιτών με βολή στο κεφάλι, ή την ομολογία της εκτέλεσης ενός δεκαπεντάχρονου με πυροβολισμό στο στόμα μπροστά στην οικογένειά του επειδή προσέβαλε, όπως θεώρησαν οι εκτελεστές του, το Ισλάμ.
Και παρόλο που επί της ουσίας οι ισλαμιστές χάνουν τον πόλεμο, όπως καταλαβαίνει κανείς το να καταφέρουν να “εκκαθαρίσουν” από τους Χριστιανούς την Συρία, θα τους επιτρέψει στο μέλλον να δράσουν πιο εύκολα. Θα δημιουργήσουν τις αποκλειστικά μουσουλμανικές περιοχές που θέλουν και στην επόμενη “εξέγερσή” τους, θα είναι έτοιμοι να εγκαταστήσουν το χαλιφάτο.
Και όλα αυτά σε μια περιοχή, ιστορικά χριστιανική. Καθώς οι χριστιανικοί πληθυσμοί, προϋπήρχαν τόσο των Αράβων όσο και των ριζοσπαστών ισλαμιστών.  Είτε κερδίσει ο Άσαντ, είτε οι ριζοσπάστες ισλαμιστές, το αποτέλεσμα θα είναι ότι μία ακόμη περιοχή θα έχει “εκκαθαριστεί” από χριστιανούς. Αυτό φυσικά είναι το αποτέλεσμα της στάσης των χριστιανικών κρατών, που δεν κάνουν τίποτε για να προστατέψουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς. Τα τόσα εγκλήματα των χριστιανών, δεν έχουν προκαλέσει καμία διεθνή επέμβαση, που σκοπό θα έχει να τους προστατέψει “ουδετεροποιώντας” εν ανάγκη τις περιοχές στις οποίες κατοικούν.
Δημήτρης Παπαγεωργίου