Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Βρυχάται ο εξωμότης Γκρούιος

 Ο λόγος για τον Γκρουέφσκι, τον σωβινιστή πρωθυπουργό των Σκοπίων, τον ανθέλληνα γείτονά μας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε αυτό το πολιτικό σκουπίδι στην βρετανική εφημερίδα «Financial Times», είπε πως οι προοπτικές για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος είναι οι χειρότερες των τελευταίων 18 μηνών και αποκάλυψε πως στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του ΓΑΠ, οι δύο κυβερνήσεις είχαν σημειώσει πρόοδο, η οποία αναστράφηκε, όπως λέει, όταν ανέλαβε τον Ιούνιο του 2012, ο Αντώνης Σαμαράς.

 «Η κατάσταση θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει αν την Ελλάδα πίεζαν χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία», λέει αυτός που  συνεπικουρούμενος στην Ελλάδα από εθνομηδενιστικούς αριστεριστικούς κύκλους, δεν κρύβει τις αλυτρωτικές του επιδιώξεις εις βάρος της χώρας μας. Και λέει και άλλα: ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει υιοθετήσει «μια από τις ακραίες θέσεις που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα στην ιστορία του ζητήματος», ενώ για το θέμα των αγαλμάτων με τα οποία γεμίζει τη χώρα του λέει πως «αφού δημιουργήσαμε τη δική μας χώρα, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να έχουμε 20 ή 30 αγάλματα από άτομα της ιστορίας μας».

ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;!
Σε συνέντευξη που παραχώρησε προεκλογικά το 2009 σε διαδικτυακό πόρταλ ο Ανδρέας Λοβέρδος, είπε: «Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα.
Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα. Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι ένας χώρος γεμάτος προβλήματα. Δεν είναι σωστό το θέμα του ονόματος να βαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και να καθιστά τη FYROΜ ένα μέρος από την οποία θα ξεκινήσουν προβλήματα τα οποία θα μεταλαμπαδευθούν και σε άλλες περιοχές. Η εξάλειψη αυτών των υπολοίπων από τον Εμφύλιο είναι μια σωστή κίνηση και περιορίζει ακόμα περισσότερο το πρόβλημά μας με τη FYROM στο θέμα του ονόματος».
Και είπε και άλλα στην ίδια συνέντευξη: «H ΝΔ μετέτρεψε ένα θέμα διαφοράς με τη γείτονα για το θέμα του ονόματος σε ένα θέμα καθολικής αντίθεσης με τα Σκόπια. Αν γίνουμε κυβέρνηση θα εξαφανίσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση. Θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξουμε σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεν είναι π.χ. σωστό η κ. Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος…Είχαμε φτάσει πολύ κοντά στη συμφωνία με τα Σκόπια επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου. Και θα το ξανακάνουμε. Το μήνυμά μας είναι μήνυμα επίλυσης και όχι αντιπαλότητας».
Το ότι είχαν φτάσει κοντά οι κυβερνώντες στην Ελλάδα την προ του 2004 περίοδο, σε συμφωνία ή «συμφωνία» με τα Σκόπια, το επιβεβαιώνει με τη συνέντευξή του στους «Financial Times» και ο Γκρουέφσκι. Ο τελευταίος είχε ποντάρει πολλά σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, κάτι που απετράπη. Διότι, ποιος πατριώτης μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ της Γαϊτάνη και των «συντρόφων» της για μια διαπραγμάτευση σε αυτό το θέμα; Ποιος; 
ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
Νομίζω πως είναι περιττό να πούμε πως διαφωνούμε ΚΑΘΕΤΑ με την τοποθέτηση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Όσοι εγκλημάτησαν και έβαψαν τα χέρια τους με αίμα Ελλήνων, δεν πρέπει να γυρίσουν. Σφαγίασαν κόσμο αλλά και επιβουλεύτηκαν την εθνική μας κυριαρχία. Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου αλλά και ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς, δεν επέτρεψαν για ευνόητους λόγους την είσοδο στη χώρα αλλογενών, οι οποίοι μετείχαν του αιματοκυλίσματος της περιόδου 1947 – 49 από τις τάξεις του ΔΣΕ, με σκοπό στην κατάλληλη ευκαιρία να πράξουν ό,τι περνά από το χέρι τους για τον εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας μας.
Φυσικά, στο ΚΚΕ είχαν βρει τότε τον συμπαραστάτη τους, εξ ου και τα όσα προδοτικά ειπώθηκαν και καταγράφηκαν στις ολομέλειες του προαναφερόμενου κόμματος. Ευτυχώς, τα παραπάνω δεν υλοποιήθηκαν, παρά τα όσα διαδραματίστηκαν τότε. Αλλά, ο εξωμότης Γκρουέφσκι ας γνωρίζει ότι αν τολμήσει να απλώσει το χέρι του σε ελληνικά εδάφη, ο ελληνικός λαός θα του το κόψει από τη ρίζα.
Νίκος Χιδίρογλου