Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

"Ψαρωτική" στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας

Η Ρωσία γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια σήμερα την 71η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης επί της χιτλερικής Γερμανίας στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο με μία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα – μία επίδειξη ισχύος κατά τους επικριτές του Πούτιν και εορτασμός που ενώνει τους Ρώσους πέραν των πολιτικών διχονοιών τους και υμνεί το ρωσικό μεγαλείο, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. 
Σχεδόν 10.000 στρατιώτες, 135 άρματα και πυρηνικά αντιπυραυλικά συστήματα παρήλασαν στους λιθόστρωτους δρόμους της Κόκκινης Πλατείας, ενώπιον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, υψηλόβαθμων αξιωματούχων και ελάχιστων πλέον βετεράνων του πολέμου, ενώ 71 στρατιωτικά αεροσκάφη, μεταξύ τους μαχητικά Su-35 που χρησιμοποιούνται στη Συρία, πετούσαν στον ουρανό.
Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου επωφελήθηκε από την ευκαιρία για να καλέσει τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. "Σήμερα, ο πολιτισμός είναι αντιμέτωπος με την ωμότητα και τη βία. Η τρομοκρατία έχει καταστεί παγκόσμια απειλή και εμείς πρέπει να νικήσουμε αυτό το κακό. Η Ρωσία είναι πρόθυμη να ενώσει τις προσπάθειές της με άλλα κράτη, έτοιμη να εργαστεί για τη δημιουργία ενός σύγχρονου διεθνούς συστήματος ασφαλείας και αδεσμεύτου", δήλωσε ενώπιον των στρατιωτών. 

Μια μικρή παρέλαση οργανώθηκε και στην αεροπορική βάση στο Χμέιμιμ της βορειοδυτικής Συρίας, την οποία η Ρωσία χρησιμοποιεί για την εκστρατεία των αεροπορικών επιδρομών της προς υποστήριξη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ. 
Άλλες πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης γιόρτασαν τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας στις 9 Μαΐου. 
http://www.news.gr/kosmos/evroph/article-wide/264748/psarotikh-stratiotikh-parelash-sth-mosha-gia-thn.html