Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Απάντησε ο Καμμένος στους Τούρκους! Τι τους προειδοποίησε...



Σε συνέντευξη του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μίλησε για τις προκλήσεις των Τούρκων αλλά και για τη δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. 
Ειδικότερα, ερωτώμενος για την δράση της Τουρκίας να αμφισβητεί την κυριότητα 17 ελληνικών νησιών, δήλωσε ότι πρόκειται για "κίνηση για χρήση και προπαγάνδα στο εσωτερικό της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν αντισταθμίσματα στην απόφαση της διεθνούς κοινότητας για δημιουργία κουρδικού κράτους". 
Επίσης, ο κ. Καμμένος, τόνισε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο " βοηθάει στην απόδειξη των δίκαιων θέσεων της Ελλάδος και την από τουρκικής πλευράς προκλητική συμπεριφορά». «Έχουμε βίντεο που προέρχονται από συμμαχικά πλοία και αναφορές προς το ΝΑΤΟ κυβερνητών συμμαχικών πλοίων που περιγράφουν την προκλητική στάση της Τουρκίας, που δεν άρχισε σήμερα, αλλά μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο ελληνικές αναφορές". 
Ταυτόχρονα, δηλώνει πως έχει ήδη επισημάνει στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες οι "προσπάθειες αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας".
Επιπλέον, ο υπουργός δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει την Τουρκία ότι οι ενέργειες που κάνει "παραβιάζουν τους κανόνες ναυσιπλοΐας και αεροπλοΐας και δημιουργούν κίνδυνο τουλάχιστον ατυχήματος".
http://voicenews.gr/index.php/ethnika-themata/67741-apantise-o-kammenos-stous-toyrkous-ti-tous-proeidopoiise.html