Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Στην Κύπρο αύριο ο Β. Στάινμαϊερ – Επίσκεψη και στα Κατεχόμενα

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ο ρόλος της ΕΕ για τη λύση του προβλήματος στην Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει την Τρίτη, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδηο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στηνΛευκωσία.
Ο κ. Στάνμαϊερ θα έχει συνομιλίες και με τον Κύπριο ομόλογο του, Ιωάννη Κασουλίδη, οι οποίες, εκτός από το Κυπριακό, θα καλύψουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Γερμανίας, την μετανάστευση και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ο Γερμανός υπουργός θα μεταβεί και στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας για να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτηΜουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο θα συζητήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.
Μεθαύριο αναμένεται να επισκεφθεί τη Λευκωσία και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, ενώ για τις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζονται επισκέψεις των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, κ.κ. Λαβρόφ και Κέρι αντίστοιχα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
http://www.ert.gr/stin-kipro-avrio-o-v-stainmaier-episkepsi-ke-sta-katechomena/