Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Λευκάδα- Μία γυναίκα νεκρή

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Λευκάδα- Μία γυναίκα νεκρή
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9.10 το πρωί με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο 25 χλμ νοτιοδυτικά της Λευκάδας και εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Από το σεισμό μία 60χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ έπεσε μια εκκλησία και ζημιές υπέστησαν σπίτια και μαγαζιά. Επίσης, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας από κατολισθήσεις.
Εν τω μεταξύ, μία 60χρονη γυναίκα, στην Πόντη Βασιλικής, έχασε τη ζωή της όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκάδας και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει καταγράψει ήδη μετασεισμούς από 3,5 μέχρι 4,1 Ρίχτερ.
Ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΤ 8-10, λίγα λεπτά μετά τη σεισμική δόνης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σεισμό 6,1 με 6,3 Ρίχτερ και τον χαρακτήρισε τυπικό σεισμό για το ρήγμα της Λευκάδας. Ο κ. Παπαζάχος συνέστησε ψυχραιμία αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει έντονη σεισμική ακολουθία τις επόμενες ώρες.
http://www.ert.gr/ischiros-sismos-61-richter-me-epikentro-ti-lefkada-mia-gineka-nekri/