Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ο Τόσκας παίρνει το κεφάλι του επικεφαλής των «Αδιάφθορων»

Την αντικατάσταση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στον απόηχο των βαρύτατων καταγγελιών του Γιάννη Πανούση για κυκλώματα στο εσωτερικό της αστυνομίας. 
Ο κ. Τόσκας κατέθεσε αίτημα στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με το οποίο ζητεί την τοποθέτηση νέου επικεφαλής στους «Αδιάφθορους», ενώ αύριο στην Επιτροπή έχει κληθεί και ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, για το εάν γνώριζε για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, αλλά και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες πολιτικών στελεχών με τους Πυρήνες της Φωτιάς που είδαν το φως της δημοσιότητας. 
Ο ταξίαρχος Αναστάσιος Αναστασάκος, θα είναι πιθανότατα ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά την απόφαση του κ. Τόσκα να αντικαταστήσει τον νυν επικεφαλής της νευραλγικής υπηρεσίας, αστυνομικό διευθυντή Σταύρο Σταυρόπουλο.
​Ο κ. Αναστασάκος θα παρουσιασθεί στην επιτροπή αύριο στις 3.00 μ.μ., ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ακρόαση είχε προγραμματιστεί εδώ και μια εβδομάδα. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί αυτή τη στιγμή στις οικονομικές υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και παράλληλη έρευνα της Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, για διασυνδέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με διεφθαρμένους αστυνομικούς και ανώτατους αξιωματικούς, που έκαναν κρίσεις και τοποθετήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. 
http://newpost.gr/politiki/497703/o-toskas-pairnei-to-kefali-toy-epikefalhs-twn-adiafthorwn