Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

1973- Πρόσκληση σε… καυγά!

Ο πρώτος τηλεοπτικός καυγάς με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Κολλάτο και τον Κώστα Καραγιάννη
Ρεπορτάζ για τον τηλεοπτικό καυγά από το περιοδικό "Επίκαιρα"
Ρεπορτάζ για τον τηλεοπτικό καυγά από το περιοδικό «Επίκαιρα»
Τον Μάρτιο του 1973 οι τηλεοπτικές εκπομπές δεν είχαν παράθυρα, δεν είχαν και καυγάδες. Σε μια εποχή που ο αντίλογος μπορούσε να σε οδηγήσει στην εξορία, στη Γυάρο ας πούμε, δεν ήταν δυνατόν να υπάρχουν στη μικρή οθόνη «αντιμαχόμενες απόψεις». Κι όμως η εκπομπή «πρόσκληση σε γεύμα» που μεταδιδόταν από το ΕΙΡ… παραβίασε αυτόν τον κανόνα. Αν και μαγνητοσκοπημένη η εκπομπή άφησε δύο σκηνοθέτες, τον Κώστα Καραγιάννη, εκπρόσωπο του εμπορικού κινηματογράφου και τον Δημήτρη Κολλάτο που είχε έρθει πριν λίγο καιρό από τη Γαλλία να διασταυρώσουν τα… ξίφη τους. Για πρώτη φορά οι τηλεθεατές της εκπομπής έβλεπαν δύο καλεσμένους έτοιμος όχι να φάνε το φαγητό τους, όπως προέβλεπε το κόνσεπτ της εκπομπής, αλλά ο… ένας τον άλλο.
Η "Βραδυνή" της επόμενης μέρας για τηξν επίμαχη εκπομπή
Η «Βραδυνή» της επόμενης μέρας για τηξν επίμαχη εκπομπή
Ήταν Τρίτη 20 Μαρτίου όταν λίγο μετά τις 8.30 όταν οι δύο καλλιτέχνες άφησαν τα ελληνικά κι έπιασαν τα…. γαλλικά
Κολλάτος προς Καραγιάννη:
Τα λεφτά τα δικάσου και του Φίνου είναι βρώμικα. Αποβλακώνουν τον κόσμο… Η Βουγιουκλάκη είναι ατάλαντη… ο Κούρκουλος έχει διαρκώς το ίδιο στιλ… ο Βέγγος πέρα από τα αστεία του δεν λέει τίποτα…
Καραγιάννης προς Κολλάτο:
Το αίσχος που ακούστηκε στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης σημαίνει ότι ο κόσμος ξύπνησε… χρηματοδότησα ταινία του Παντελή Βούλγαρη κι έχασα τα λεφτά μου.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής Βίρνα Νιάβη, μια ωραία κοπέλα που δεν ήταν όμως δημοσιογράφος δεν κατάφερε να επιβληθεί. Για να ηρεμήσει μάλιστα άναψε και τσιγάρο (τότε επιτρεπόταν στην τηλεόραση το κάπνισμα).
Φυσικά ξέσπασε σάλος. Ο Φιλιποίμην Φίνος απάντησε με μήνυση, ο Παντελής Βούλγαρης διέψευσε ότι ο Καραγιάννης χρηματοδότησε κάποια ταινία του, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΙΡ πήρε φωτιά από διαμαρτυρίες τηλεθεατών.
Πολλοί τότε μίλησαν για… στημένο καυγά αφού οι δύο πρωταγωνιστές της εκπομπής μετά το γύρισμα μίλησαν σε διαφορετικό τόνο όταν έσβησαν οι κάμερες κι έφυγαν σαν φίλοι από το στούντιο!
https://tvhistory.wordpress.com/tag/νιαβή-βίρνα/