Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

«Πόλεμος» Μεϊμαράκη - ΕΡΤ μετά το χθεσινό debateSE

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε αιχμές για τη διοίκηση της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για ατοπήματα από την πλευρά της, εμφανώς ενοχλημένος από κάποια ρεπορτάζ χθες το πρωί, που εμφάνιζαν εμπλοκή του επικεφαλής της ΝΔ σε σκάνδαλα, αλλά και από τη σκηνοθετική κάλυψη του ντιμπέιτ.
Η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο».
Μάλιστα, η ΕΡΤ υποστηρίζει, ότι «δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις» και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο».
Η διοίκηση της ΕΡΤ ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των ντιμπέιτ και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτά.
Με σημερινές του δηλώσεις στον «Βήμα 99,5» ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει συνέχει στην κόντρα κάνοντας λόγο για «μικρότητες που έπραξε η ΕΡΤ». «Φέρθηκε φτηνιάρικα, δεν τα περίμενα αυτά από την ΕΡΤ, ντροπή τους. Δεν καλύπτει τα θέματα η ανακοίνωση της ΕΡΤ». «Θεωρώ ότι δεν είναι στο στυλ των Ταγματάρχη-Τσακνή», είπε και τόνισε ότι «η στάση της ΕΡΤ πρέπει να είναι αντικειμενική στην προεκλογική περίοδο».
Πηγή: ΑΠΕ
http://www.antinews.gr/POLITIKE/polemos-meimaraki-ert-meta-to-xthesino-debate/