Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

H FIGARO AΠOKAΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ 4 ΓΑΛΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΏΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Bachar


ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ Bachar; Ή ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ TΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ;
Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΟ ΛΟΓΩ  ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ
KAI AΓΓΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ
10547479_441345052698492_8626415252716412132_n
Σύμφωνα με αποκαλύψεις της γαλλικής Le Figaro στις 10 Μαρτίου ένας γάλλος απεσταλμένος πήγε τις τελευταίες ημέρες στη Δαμασκό και συνάντησε τον στρατηγό Ali Mamlouk τον παντοδύναμο αρχηγό των υπηρεσιών ασφάλειας του Bachar el-Assad.Ο γάλλος απεσταλμένος πριν την αναχώρησή του  ενημέρωσε την τις υπηρεσίες αντικατασκοπίας και εθνικής ασφάλειας της Γαλλίας (DGSE et DGSI) και τους ξανάδωσε πληροφορίες για τις επαφές του κατά την επιστροφή του.

Ο άνθρωπος αυτός σύμφωνα με την Le Figaro καλείται  Patrick Barraquand.Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το άτομο αυτό πήγε στη Δαμασκό εδώ και 2 εβδομάδες και πραγματοποίησε επαφές στο περιθώριο της επίσκεψης των 4 γάλλων κοινοβουλευτικών που  συναντήθηκαν με τον Άσαντ.
Ο Patrick Barraquand ήταν γενικός επόπτης στο Bercy και πρώην έφεδρος αξιωματικός.Άτομο του κύκλου του δήλωσε στη Le Figaro ότι ο απεσταλμένος συνάντησε το σύριο στρατηγό  Ali Mamlouk για μια ώρα.Επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η ταυτοποίηση των γάλλων τζιχαντιστών που είναι κρατούμενοι σε φυλακές στη Συρία  αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο της μάχης.
Αν και επίσημα το Παρίσι δεν επιβεβαιώνει ότι συζητάει με την κυβέρνηση του
Bachar el-Assad εδώ και μήνες ειδικοί των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών  αφήνουν να εννοηθεί ότι από την μέρα στην άλλη η Γαλλία θα αποκαταστήσει την επαφή της με τις συριακές αρχές.
Το «κλείσιμο της συριακής πρεσβείας δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα » δήλωσε πρόσφατα σταρτιωτική πηγή στο RFI. «Τώρα κάθε φορά που θέλουμε να έχουμε μια πληροφορία πρέπει να στέλνουμε έναν πράκτορα των υπηρεσιών (…) τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά πριν: «αν μια μέρα θα βομβαρδίσουμε στη Συρία θα  πρέπει να συντονιστούμε με το συριακό στρατό».
Η Γαλλία έκλεισε τη συριακή πρεσβεία το 2012.Στα τέλη Αυγούστου του  2013, το Παρίσι ήταν έτοιμο να βομβαρδίσει τη Δαμασκό για να « τιμωρήσει το σύρτιο πρόεδρο» έλεγε τότε ο Français Hollande.Σήμερα η Γαλλία επιδιωκει να απαοκατστήσει την επφή με τη συριακή κυβέρνηση και αρχές μετά και τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει το Ισλαμικό Κράτος. (RFI 11/3/15)
http://greeknation.blogspot.gr/2015/03/h-figaro-aoka-4-bachar.html