Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Απεβίωσε ο Ρώσος συγγραφέας Β.Ρασπούτιν

Την τελευταία του πνοή άφησε σε κλινική της Μόσχας ο Ρώσος συγγραφέας, Βαλεντίν Ρασπούτιν. Βρισκόταν σε κώμα, όταν πέθανε, είπε στο TASS η εγγονή του συγγραφέα Αντονίνα.
«Πέθανε στο νοσοκομείο χθες. Θα αποφασίσουν αύριο για το χρόνο και τον τόπο για την αποχαιρετιστήρια τελετή και την κηδεία», ανέφερε η ίδια.
Στις 15 Μαρτίου ο Ρασπούτιν γινόταν 78 ετών. Τα τελευταία χρόνια, βίωσε δύο σοβαρές απώλειες: η κόρη του πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2006 και η σύζυγός του πέθανε το 2012.
Ο Βαλεντίν Ρασπούτιν γεννήθηκε σε οικογένεια αγροτών στο χωριό Αταλάνκα της περιοχής Ουστ-Ουντα της περιοχής Ιρκούτσκ στις 15 Μαρτίου 1937. Μετά το σχολείο, έγινε μαθητής στη Φιλολογική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ιρκούτσκ στην Ανατολική Σιβηρία .
Ο Ρασπούτιν ήταν ένας εκπρόσωπος της λεγόμενης «πεζογραφία του χωριού», ένα κίνημα της  μεταπολεμικής σοβιετικής λογοτεχνίας. Τα πιο διάσημα βιβλία του περιλαμβάνουν: «Αποχαιρετισμός στην Ματιόρα», «Τα μαθήματα Γαλλικών», «Η τελευταία προθεσμία», «Live και Remember», κ.λπ.

http://gr.rbth.com/news/2015/03/15/apebiose_o_roso_syggrafea_braspoytin_35931.html