Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Έρευνες για τα αίτια θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το πτώμα του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής μεταξύ του γηπέδου της Ανατολής Ιωαννίνων και του Ιχθυογεννητικού Σταθμού της ΔΕΛΙ (Δημοτική Επιχείρηση Λίμνης Ιωαννίνων), σε βαλτώδη περιοχή, που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλησίον της σορού βρέθηκε ένα μαχαίρι.
Ταυτοποίηση πτώματος
Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Κυριακής, πως «οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στην ταυτοποίηση του πτώματος με τον εξαφανισθέντα φοιτητή». 
Νωρίτερα, η Αστυνομία είχε προβεί στην εξής ανακοίνωση: «Σήμερα το πρωί, σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, εντοπίστηκε πτώμα άνδρα σε κατάσταση σήψης. Στο σημείο έχει κληθεί και βρίσκεται ιατροδικαστής. Η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση των στοιχείων του θανόντος, καθώς και των συνθηκών θανάτου του. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί τη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων».
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ
Το σημείο βρίσκεται πολύ κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων (απέχει μόλις 2 χλμ.), όπου είχαν εστιάσει οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη συγκεκριμένη σχολή.
Τη σορό εντόπισαν περαστικοί και ειδοποίησαν την Αστυνομία, από την οποία κλήθηκε ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του.
ΕUROKINISSI
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο μετέβη ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Θόδωρος Βουγιουκλάκης.
Ακολούθησε αυτοψία, στην οποία παραβρέθηκαν εισαγγελικός λειτουργός, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωποι της Ειδικής Μονάδας κατά της ζωής από τη Θεσσαλονίκη.
EUROKINISSI
Στη συνέχεια η σορός του 20χρονου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από την οποία αναμένεται να απαντηθεί αν ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη οφείλεται σε έγκλημα ή σε αυτοκτονία.
ΕUROKINISSI