Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ «Καταργούν» το ΕΚΑΒ με ιδιωτικά ασθενοφόρα στο νοσοκομείο του Ρίου

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κόλπους των εργαζομένων του ΕΚΑΒ η απόφαση του Νοσοκομείου του Ρίου να επιτρέψει σε ασθενοφόρα ιδιωτικής εταιρείας να κάνουν διακομιδές ασθενών σε άλλο νοσοκομείο ή σε διαγνωστικά κέντρα με την αιτιολογία της αδυναμίας του ΕΚΑΒ να αντεπεξέλθει.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδώροπουλος, μιλώντας χθες το πρωί στις Πρωινές Αιχμές (ΟΡΤ FM 92,3) εξαπέλυσε «μύδρους» κατά της διοίκησης του νοσοκομείου αλλά και της 6ηε Υγειονομικής Περιφέρειας, διότι τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη εν κρυπτώ και αιφνιδιαστικά, δίχως καν να ερωτηθεί αν το ΕΚΑΒ έχει τις δυνατότητες για τις συγκεκριμένες διακομιδές.
«Αντί να επισκευάζουν ασθενοφόρα και να ενισχύουν με εξοπλισμό και προσωπικό το ΕΚΑΒ, δίνουν κομμάτια του ΕΚΑΒ σε ιδιώτη. Εμείς θεωρούμε ότι αυτές τις δύσκολες εποχές είναι υποχρέωση η δημόσια υγεία. Όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε να κρατήσουμε μακριά από τους ιδιώτες το ΕΚΑΒ υπερβάλλοντας εαυτούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος χαρακτήρισε «δούρειο ίππο» το νοσοκομείο του Ρίου, λέγοντας ότι πριν από έναν μήνα ζητήθηκε από τα περιφερειακά νοσοκομεία να διαθέσουν τα προβλεπόμενα χρήματα για την επισκευή των ασθενοφόρων και έλαβαν έγγραφη αδυναμία καταβολής των χρημάτων.
«Έναν μήνα μετά ως διά μαγείας βρίσκουν λεφτά για να νοικιάσουν ιδιωτικό ασθενοφόρο, αποδεικνύοντας ότι στόχος τους είναι να βάλουν τους ιδιώτες στο παιχνίδι» επισήμανε ο κ.Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας πως θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα για να διερευνηθεί η νομιμότητα αυτής της ενέργειας από πλευράς νοσοκομείου.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την επέκταση της απόφασης και στα νοσοκομεία της Ηλείας.
Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου του Πύργου, Βασίλη Δημόπουλο, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το θέμα καθότι ευρισκόμενος στην Αθήνα, και χαρακτήρισε περίεργη την ενέργεια του νοσοκομείου του όμορου νομού.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/peloponnisos/katargoyn-to-ekav-me-idiotika-asthenofora-sto-nosokomeio-toy-rioy