Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Φανταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο πάρκο της ΣΠΚ

Οι πύλες του «παραμυθιού» άνοιξαν το Σάββατο στο κέντρο του Πύργου και υποδέχθηκαν στο χώρο τους, τα ξωτικά και τον Άγιο Βασίλη που ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους σε ένα φανταστικό χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα.

Το πάρκο της ΣΠΚ «αναγεννήθηκε» με παιδικές φωνές, πολλά παιχνίδια και τραγούδια χριστουγεννιάτικα, ύστερα από την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμος του Πύργου και ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, να δώσει και πάλι «πνοή» σε ένα κεντρικό σημείο του Πύργου, που για αρκετό διάστημα είχε εγκαταλειφθεί.
Έτσι, το μαγικό καρουζέλ και ο μεγάλος παιδότοπος που στήθηκαν στο χώρο του πάρκου για τους μικρούς πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, άφησαν έκπληκτους τους επισκέπτες που βρέθηκαν στα εγκαίνια της μεγαλύτερης γιορτής των παιδιών.
 
Χθες το απόγευμα, το πάρκο της ΣΠΚ, έμοιαζε με μια «ξένη» πολιτεία, που μετέφερε μια μαγική ατμόσφαιρα σε όλους. Εμπνευστής της ιδέας αυτής, ήταν ο αντιδήμαρχος Πύργου, Διονύσης Μπέλτσος, ο οποίος καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους στην χριστουγεννιάτικη γιορτή και ευχήθηκε χρόνια πολλά στους πρωταγωνιστές της βραδιάς.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος βαθιά συγκινημένος γι’ αυτή την προσπάθεια που τελικά πήρε σάρκα και οστά, τόνισε στον χαιρετισμό του, πως από εδώ και στο εξής το πάρκο της ΣΠΚ θα μετατραπεί σε ένα κέντρο πολιτισμού και θα προσφέρεται ως σημείο «αναψυχής» στους δημότες του Πύργου.

Την όμορφη πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Πύργου, εξήραν στο χαιρετισμό τους οι βουλευτές, Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Μαρίνος, που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πύργου, Δώρα Κριτσάρη, έκανε την παρουσίαση των εκδηλώσεων αναφέροντας επίσης πως το πάρκο θα λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα με διάφορες δράσεις που θα γίνονται στο χώρο του.
 
Μια στολισμένη πολιτεία

Το πάρκο της ΣΠΚ, «μεταμφιέσθηκε» αυτές τις γιορτές σε μια στολισμένη πολιτεία, γεμάτη χρώματα και χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις ενώ τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διάφοροι σύλλογοι και σχολεία της πόλης του Πύργου, που έχουν στήσει περίπτερα στο σημείο προσφέροντας δωρεάν γλυκίσματα και δώρα στους μικρούς επισκέπτες.
Να σημειωθεί πως χθες το απόγευμα, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου που τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα του Λυκείου, παρουσίασε ένα όμορφο θέαμα με χορούς. Το θεατρικό σκετς των μικρών, απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου ενώ η βραδιά συνέχισε με διάφορα χορευτικά από συλλόγους της περιοχής.

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/fantastiki-hristoygenniatiki-atmosfaira-sto-parko-tis-spk-video