Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Αγωνιώδης προσπάθεια να «καθαρίσει» ο Πύργος

Αλεπάλληλες συσκέψεις με συνεργάτες του και νομικούς του συμβούλους, είχε χθες από νωρίς το πρωί, ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος μπροστά στο αδιέξοδο που για ακόμα μια φορά βρίσκεται ο δήμος, με το ζήτημα των σκουπιδιών, έδωσε εντολή, στα απορριμματοφόρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας να μεταφέρουν τα σκουπίδια στην Οσία Ξένη, τη θέση που έχει παραχωρήσει στον δήμο του Πύργου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας, κ.κ. Γερμανός.

Έτσι χθες το πρωί, απορριμματοφόρα μετέφεραν τα σκουπίδια του δήμου Πύργου στη θέση της Οσίας Ξένης, για προσωρινή εναπόθεση, ωστόσο, η προσπάθειά τους, σταμάτησε από κατοίκους και παράγοντες της Αμαλιάδας, που συγκεντρώθηκαν στον σημείο.
Παρ’ όλα αυτά και με δεδομένο πως ο δήμος Πύργου, βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, ο δήμαρχος, Γαβρίλης Λιατσής, με αίτημά του προς τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, ζήτησε την έγκρισή του για χωροθέτηση σταθμού μεταφόρτωσης στην θέση της Οσίας Ξένης, έτσι ώστε ο δήμος Πύργου να μπορεί να μεταφέρει και να εναποθέτει προσωρινά τα απορρίμματά του στο σημείο και στη συνέχεια αυτά να μεταφέρονται προς τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου.

Σύσκεψη με αρχηγούς παρατάξεων

Παράλληλα, ο κ. Λιατσής, συγκάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη τους αρχηγούς των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα που απασχολεί τον δήμο και την μεταφορά και προσωρινή εναπόθεση των σκουπιδιών στην Οσία Ξένη.
Σύμφωνα με πηγές της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο δήμαρχος του Πύργου, έκανε πλήρη ενημέρωση για την μέθοδο εναπόθεσης των σκουπιδιών στο χώρο που έχει παραχωρήσει η Μητρόπολη στην Τριανταφυλλιά ωστόσο, υπήρξε έντονη αντίδραση από τον επικεφαλής της παράταξης «ΑναΣΑ», Τάκη Αντωνακόπουλο, ο οποίος αποχώρησε από την σύσκεψη. Τις απόψεις τους για το όλο θέμα κατέθεσαν στον κ. Λιατσή οι Γιάννης Αργυρόπουλος, Δώρα Καλάκου και Χάρης Μιχαλακόπουλος, οι οποίοι παράλληλα του τόνισαν ότι θέλουν να συμβάλλουν με  συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να «αδειάσουν» την πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα  από τα σκουπίδια.

Να σημειωθεί πως η δημοτική αρχή Πύργου, μετά την «εμπλοκή» που παρουσιάσθηκε για την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων στο χώρο της Συντριάδας, δεν έχει κάποιο χώρο που θα χρησιμοποιήσει ως σταθμό μεταφόρτωσης.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/agoniodis-prospatheia-na-katharisei-o-pyrgos