Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Με την φανέλα της πατρίδας μας


Ο εργώδης αποδομητής Γιώργος Παπανδρέου κατόρθωσε να συκοφαντήσει τόσο άγρια τη λέξη «Ελλάς», ώστε οποτεδήποτε ηχούσε προκαλούσε αρνητικούς συνειρμούς στους ξένους. Το καταστρεπτικό έργο του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είχε τόσο μεγάλη ένταση και βάθος, ώστε φάνταζε άθλος οποιαδήποτε απόπειρα αντιστροφής του κλίματος.

Ευτυχώς, για μια επιπλέον φορά ανέλαβαν να σώσουν την κατάσταση οι ισχυρότερες και πολυτιμότερες εφεδρείες που διαθέτει το έθνος μας: η Ιστορία και ο πολιτισμός μας. Με αφορμή την αρχαιολογική έρευνα στην Αμφίπολη, η πατρίδα μας ανέκτησε μέγα μέρος από τη λάμψη που της είχαν αφαιρέσει η εσχάτη προδοσία του Μνημονίου και η υπαγωγή μας στη δικαιοδοσία και στο ανύπαρκτο έλεος των δανειστών.

Ο αρχαίος ελληνικός κόσμος οριοθέτησε τις αρχές, τις αξίες, τις τέχνες, την αισθητική, την επιστημονική μεθοδολογία, όλα όσα διευκολύνουν και ομορφαίνουν τον βίο των ανθρώπων. Αρα ήταν αναπόφευκτο να τραβήξει τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας ένα μνημείο αυτού του μεγέθους και των προδιαγραφών.Ωστόσο, αυτή η κολοσσιαίας σημασίας υπόθεση ανέδειξε και τη διαχρονία των αρνητικών χαρακτηριστικών της ψυχοσύνθεσης πολλών Ελλήνων: την προπέτεια, τον φθόνο, τη δοκησισοφία και την... παντογνωσία.

Οταν γίνονται σεισμοί στην Ελλάδα, όλοι ομιλούν σαν πεπειραμένοι σεισμολόγοι με πολλούς διδακτορικούς τίτλους. Στις θεομηνίες γίνονται μετεωρολόγοι. Στα ζητήματα συνταγματικής τάξεως άπαντες μετατρέπονται σε συνταγματολόγους και στις οικονομικές κρίσεις έχουμε υπερπροσφορά οικονομολόγων. Αναπόφευκτο ήταν με την Αμφίπολη να κατακλύσουν τα ΜΜΕ οι αρχαιολόγοι - πτυχιούχοι τε και... εμπειρικοί.

Ολοι, εκτός από τους άμεσα και ενεργά εμπλεκομένους με την πρόοδο των ανασκαφών, έχουν διατυπώσει τόσο πολλές και αντικρουόμενες απόψεις, με τόσο πάθος, ώστε έχουν προκαλέσει σύγχυση στο κοινό. Ετι δε, η συμπεριφορά τους είναι απροκάλυπτα εμπαθής. Δείχνει πόσο μεγάλο άλγος προκαλεί στην ανθρώπινη ψυχή το ιοβόλο βέλος του φθόνου.

Επιπρόσθετα με τα υπάρχοντα προβλήματα υπάρχει και η αμήχανη και αφελληνισμένη Αριστερά, που σχεδόν ειρωνεύεται την κατάσταση, επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τη σχέση της με την Ιστορία και πάσχει από το γκραμσικό σύνδρομο της ταύτισης της εθνικής υπερηφάνειας με τον σοβινισμό και τον... ιμπεριαλισμό.

Ολοι όσοι έχουν πρόβλημα με αυτά που έρχονται στο φως στην Αμφίπολη ας παραδειγματιστούν από τον λαό και ας σοβαρευτούν. Ο λαός πάντα είναι με την ομάδα που φέρει το εθνόσημό μας. Ο λαός είναι υπερήφανος για την Ιστορία του και φιλοδοξεί να φτάσει και να ξεπεράσει τους προγόνους σε αρετή και κλέος. Και δεν τον νοιάζει τόσο ποιος ή ποιοι μπορεί να βρίσκονται εντός του τάφου της Αμφιπόλεως. Σε ελληνική γη, στα χώματά μας, βρίσκεται αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα. Σε εμάς πιστώνεται...