Η απλή κίνηση του να καθίσεις σ' ένα παγκάκι για να ξαποστάσεις έπειτα από έναν περίπατο μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με τα περιττά κιλά σου! Απίστευτο; Όχι πια, αφού η Μόσχα σχεδιάζει να εισαγάγει στα πάρκα της τα περίφημα παγκάκια-ζυγαριές, με άλλα λόγια θέσεις που μόλις καθίσεις σου λένε αμέσως πόσο ζυγίζεις. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Izvestia», ο διευθυντής του πάρκου Σοκολνίκι, στα βόρεια της πόλης, δήλωσε ότι 20 παγκάκια-ζυγαριές θα τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του έτους. Τα «έξυπνα» παγκάκια, που αναμένεται να κατακλύσουν τα μοσχοβίτικα πάρκα, εκτός από το βάρος του ανθρώπου που αποφασίζει να ξεκουραστεί στην... αγκαλιά τους, θα δίνουν επίσης συμβουλές για την υγιεινή διατροφή και θα διαφημίζουν γυμναστήρια και ινστιτούτα ομορφιάς. 
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τα παγκάκια-ζυγαριές θα χρηματοδοτηθούν από επενδυτές, ενώ το καθένα θα κοστίζει περί τα 50.000 ρούβλια (1.300 δολάρια). Ήδη οι υπεύθυνοι των πάρκων Φίλι καιΤαγκάνκα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την ιδέα. Παρόμοιο πρότζεκτ είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικά χρόνια από γυμναστήριο στην Ολλανδία, το οποίο είχε στήσει παγκάκια-ζυγαριές σε στάση λεωφορείου.