Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2014

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2014

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2014
Έπειτα από την ανακοίνωση των αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση για το πώς θα κυμανθούν οι Βάσεις για το 2014. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται στους 70.305, περίπου 900 εισακτέοι περισσότεροι από πέρυσι.
Πτώση των βάσεων θα έχουμε στις Θετικές και Τεχνολογικές επιστήμες, ενώ άνοδο θα έχουμε στην Θεωρητική κατεύθυνση, λόγω των προσθαφαιρέσεων που έγιναν στις θέσεις των ιδρυμάτων.

Θεωρητική Κατεύθυνση

Αύξηση αναμένεται στις σχολές τις Θεωρητικής κατεύθυνσης, λόγω της μείωσης του αριθμού των εισακτέων κατά 465. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να επιτύχουν σε υψηλόβαθμες σχολές θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, εφόσον ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει μια συνεχή αύξηση δυσκολίας για τις Θεωρητική Κατεύθυνση, υπολογίζοντας ότι σε μια διετία έχουν κοπεί 1.886 θέσεις.

Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση

Οι υποψήφιοι μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν σε μια σχολή που ανήκει στις Θετικές και Τεχνολογικές επιστήμες είναι διπλά κερδισμένοι στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Ωφελούνται κυρίως λόγω της αύξησης των θέσεων των εισαχθέντων αλλά και της μείωσης των θέσεων από την θεωρητική κατεύθυνση, οι οποίες θα προστεθούν στην θετική και την τεχνολογική.