Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Για τη δόση των 3,5 δισ. ευρώ συνεδριάζει το ΔΝΤ -Τι αναφέρει η έκθεση Τόμσεν

Για τη δόση των 3,5 δισ. ευρώ συνεδριάζει το ΔΝΤ -Τι αναφέρει η έκθεση Τόμσεν



 
Το απόγευμα της Παρασκευής συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για την Ελλάδα, με την έγκριση της δόσης των 3,5 δισ. ευρώ να είναι ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητηθούν. 

Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι αναμένεται να ασκηθεί σκληρή κριτική στα στελέχη του Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα, κυρίως για το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, όπου έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα, η χώρα παραμένει βυθισμένη στην κρίση. Πάντως, η έγκριση της νέας δόσης δεν κινδυνεύει. 

Ο Πολ Τόμσεν έχει ήδη παραδώσει την έκθεσή του στα μέλη του ΔΣ και σε αυτή κάνει λόγο για πρόοδο, αλλά φέρεται να καταγράφει και μεγάλες ανησυχίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Για αυτό και θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους να διαβεβαιώσουν το Ταμείο ότι το Πρόγραμμα θα εξασφαλιστεί χρηματοδοτικά μέχρι το τέλος του, δηλαδή το Φεβρουάριο του 2016. Πάντως, πηγές τις εφημερίδας αναφέρουν ότι η Αθήνα ήδη γνωστοποίησε τη διαφωνία της με πολλά σημεία της έκθεσης και δεν πρόκειται να λάβει τα όποια μέτρα ζητά το Ταμείο μέσω αυτής.

Πηγή: Για τη δόση των 3,5 δισ. ευρώ συνεδριάζει το ΔΝΤ -Τι αναφέρει η έκθεση Τόμσεν | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/157187#ixzz33BHQLxW1