Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Η δυστοκία του ΠΑΣΟΚ για τα χρίσματα μαρτυρά σοβαρή αδυναμία...

Όλα ανοικτά παραμένουν σε ό,τι αφορά στα χρίσματα του ΠΑΣΟΚ, τόσο στο Δήμο Πατρέων, όσο και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι τις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ανακοινώσει καμία απόφαση, ενώ συνεχιζόταν η έντονη παρασκηνιακή δράση από την πλευρά ενδιαφερομένων και μη.




Ενώ μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θεωρείτο δεδομένο ότι ο Απ. Κατσιφάρας, που είχε πει το «ναι» στη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης με το Γ. Παπανδρέου, θα ήταν υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προς το βράδυ τίποτε δεν ήταν πια βέβαιο, κι αυτό διότι αφενός δεν είχε κλείσει η υποψηφιότητα στο Δήμο Πατρέων, με τον κ. Κατσικόπουλο να επιμένει για Περιφέρεια, αλλά και την πλευρά του Θ. Σώκου να πιέζει κι αυτή από την πλευρά της για το χρίσμα του Περιφερειάρχη.



Η νύχτα του Σαββάτου για το ΠΑΣΟΚ θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη μέχρι τις 10 το πρωί της Κυριακής οπότε κι αναμένεται ο Γ. Παπανδρέου να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες, αν καταλήξουν σε αυτές ή τέλος πάντων σε όποιες καταλήξουν.



Οι πιθανότητες να είναι υποψήφιος στο Δήμο Πατρέων ο Δ. Κατσικόπουλος, είναι μεγάλη, όμως όπως έλεγαν στελέχη από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές τέτοιες που να αλλάξουν τα πάντα σχετικά με τις έως τώρα συζητούμενες υποψηφιότητες.



Πέραν του τι συμβαίνει στη Δυτική Ελλάδα και στην Πάτρα, η συνολική εικόνα που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι άκρως απογοητευτική για το κυβερνών κόμμα.



Τα πρωτοκλασάτα στελέχη (υπουργοί και υφυπουργοί) που ήθελε ο Γ. Παπανδρέου να είναι επικεφαλής των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου, δίνοντας έμφαση στον «Καλλικράτη» και στο νέο μοντέλο της αυτοδιοίκησης που οραματίστηκε ο Πρωθυπουργός, δεν υπακούουν και κάνουν πίσω! Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει με τις τόσες αρνήσεις που έχει εισπράξει ο Γ. Παπανδρέου είναι δείγμα του ότι οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και οι βουλευτές δεν είναι πια δεμένοι μαζί του, όλοι προσπαθούν να αποδεσμευτούν για λόγους που δεν μπορεί να έχουν σχέση μόνο με την υπουργική ή τη βουλευτική «καρέκλα». Από την άλλη ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου δείχνει αδύναμος να επιβάλλει την απόφασή του στους υπουργούς του, ενώ και τα αρμόδια για τις τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές στελέχη της Ιπποκράτους μοιάζουν να ενδιαφέρονται πρωτίστως για το πώς θα «βολέψουν» καθένας «τους δικούς του» και να έχουν το «πάνω χέρι» στους συσχετισμούς, κι όχι το πώς να υλοποιήσουν την απόφαση του Πρωθυπουργού.



Έτσι είναι πολύ πιθανό, όπως έλεγαν στο attacktv κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου να αναγκαστεί να επιλέξει τελικά δευτεροκλασάτα στελέχη για τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους, κι αυτό θα είναι διπλή ήττα για τον ίδιο. Ήττα, αφενός, γιατί θα έχει κάνει πίσω από την διακηρυγμένη αρχική του απόφαση την οποία μάλιστα είχε ανακοινώσει ως τετελεσμένο κι όποιος δεν υπάκουε σε αυτή θα πήγαινε σπίτι του, κι ήττα, αφετέρου, διότι με τα δευτεροκλασάτα στελέχη το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να υποστεί «πατατράκ» στις εκλογές του Νοεμβρίου από τη ΝΔ, δεδομένου ότι η μη αποδοχή των πρωτοκλασάτων να μπουν στη μάχη, αυξάνει ακόμη περισσότερο την τάση της εκλογικής βάσης του κόμματος να μη πάει καν στις κάλπες να ψηφίσει και η αποχή να είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των ευρωεκλογών!



Τέλος, όπως παρατηρούσαν, τα στελέχη που μίλησαν στο attacktv, οι αρνήσεις των υπουργών και υφυπουργών να κατέλθουν στο εκλογικό σώμα και να ζητήσουν την ψήφο του, δείχνουν και δειλία από την πλευρά τους για το γεγονός ότι έχουν ψηφίσει το μνημόνιο, πράγμα που κι αυτό είναι εξαρχής παραδοχή ήττας…

http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle.aspx?ID=8436