Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Χιλιάδες οι κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία! Αυτοί θα διαλύσουν το καθεστώς!



Τεράστιος είναι πλέον ο αριθμός των κρυπτοχριστιανών στην Τουρκία, ενώ πλέον οι ίδιοι οι Τούρκοι δε διστάζουν να μιλήσουν για την πραγματικότητα αυτή, αν και κατά το παρελθόν απέφευγαν οποιαδήποτε σχετική συζήτηση ή αναφορά. 
Έτσι λοιπόν, η Τουρκάλα συγγραφέας, Yasemin Güç, προς τιμήν την αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα των κρυπτοχριστιανών στην Τουρκία και για τόνισε πως υπάρχουν χιλιάδες χριστιανικές οικογένειες, οι οποίες κρύβονται, υπό το φόβο τιμωριών και βασανιστηρίων για τη θρησκεία τους.
«Στην Ανατολία υπάρχουν χιλιάδες κρυμμένες από το παρελθόν χριστιανικές οικογένειες», ήταν ο τίτλος του άρθρου.
Ορμώμενη από ένα περιστατικό δολοφονίας ενός ζευγαριού, όπου ο γαμπρός ήταν μουσουλμάνος και η νύφη χριστιανή, η συγγραφέας αναφέρεται στη συνθήκη τη Λοζάννης το 1923, η οποία εξανάγκασε 1,5 εκατομμύριο Έλληνες που ζούσαν στην Ανατολία να έρθουν στην Ελλάδα. Παράλληλα, 500.000 μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να μετοικήσουν στην Τουρκία. 
Επρόκειτο για μία από τις πρώτες ανταλλαγές πληθυσμών. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι πολλοί χριστιανοί δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τον τόπο και τα σπιτικά τους. Έτσι λοιπόν έμειναν εκεί δηλώνοντας μουσουλμάνοι, αν και στην ουσία είναι χριστιανοί.
Σήμερα ζουν στην Τουρκία οι απόγονοι των Ελλήνων εκείνων, πολλοί από τους οποίους δηλώνουν ακόμη και σήμερα πως είναι μουσουλμάνοι, καθώς ο φόβος σκεπάζει τις ζωές τους. Στα σπίτια τους όμως κρύβουν χριστιανικές εικόνες και οι ίδιοι τηρούν με ευλάβεια τις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις.
Η συγγραφέας αναφέρει πως πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, ιδιαίτερα σοβαρό για την Τουρκία. Οποιαδήποτε κίνηση που θα φέρει στο φως τα πιστεύω τους, ενδέχεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και να τους θέσει σε άμεσο κίνδυνο.
Στην Τουρκία δεν υπάρχει πραγματική ελευθερία. Για αυτόν τον λόγο πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η πτώση της χώρας θα επέλθει από τους κρυπτοχριστιανούς, οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του καθεστώτος, αποκαθιστώντας έτσι τη δικαιοσύνη.

http://voicenews.gr/index.php/diethni/67699-xiliades-oi-kryptoxristianoi-stin-tourkia-aftoi-tha-dialysoun-to-kathestos.html