Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Η αξιολόγηση κλείνει χωρίς πρόσθετα μέτρα Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις εξελίξεις τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Η αξιολόγηση κλείνει χωρίς πρόσθετα μέτρα

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις αποφάσεις του σημερινού έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η έκβαση του Eurogroup είναι καλή για τη χώρα μας, καθώς η αξιολόγηση του προγράμματος κλείνει χωρίς πρόσθετα μέτρα, ενώ παράλληλα διαμορφώνεται ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Επεσήμανε μάλιστα πως το μήνυμα του σημερινού Eurogroup είναι θετικό τόσο για τις αγορές, όσο και για τους Έλληνες πολίτες.

Πρόσθεσε ακόμα πως οι πολίτες έχουν επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος τα τελευταία χρόνια και δικαιούνται μία ανακούφιση, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη βοήθειά του στην προώθηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πως η Ελλάδα αποδεικνύει πως παραμένει αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή της πορεία, κάτι που αποτελεί όπως είπε απόφαση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικά για τα αποτελέσματα του Eurogroup τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Φώφη Γεννηματά, Βασίλη Λεβέντη, ενώ τους είπε ότι η κυβέρνηση είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Εξάλλου, το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα ενημερώσει τους υπουργούς της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα του Eurogroup.
http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/264821/tsipras-se-pavlopoylo-h-axiologhsh-kleinei-horis.html