Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Σχιζοφρενής με εμμονή στον αριθμό 13 ο δολοφόνος του ηλικιωμένου στην Πρέβεζα

Ο δράστης μαχαίρωσε 13 φορές πισώπλατα τον 79χρονο ανήμερα των Χριστουγέννων, γιατί το θύμα τον κορόιδευε όπως υποστήριξε και στις 13 Δεκεμβρίου έκαψε το αυτοκίνητο του νέου συντρόφου της δεύτερης πρώην συζύγου του. Χθες το πρωί έσπασε τους τάφους των γονέων του και της αποθανούσας συζύγου του, για να …αναστηθούν
Ένα σπάνιο έγκλημα που έγινε το απόγευμα ανήμερα των Χριστουγέννων εξιχνιάστηκε και μάλιστα άμεσα στην περιοχή της Πρέβεζας. Δράστης ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 79χρονου, αποδείχτηκε πως ήταν ένας 56χρονος σχιζοφρενής κάτοικος της περιοχής Λυγιά, όπου το φρικτό έγκλημα έλαβε χώρα.
AdTech Ad
Για την υπόθεση, συνελήφθη ο δράστης, χθες το βράδυ, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, εμπρησμό και περιύβριση νεκρών.
Αναλυτικότερα, το απόγευμα, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο 79χρονος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή «Λιμανάκι» στη Λυγιά Πρέβεζας και όπως προέκυψε, ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας, φέροντας τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρχικά οι τραυματιοφορείς δεν πρόσεξαν τις 13 μαχαιριές που έφερε στην πλάτη το θύμα και τον μετέφεραν στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου της περιοχής για να τον δει ο ιατροδικαστής όταν θα επέστρεφε από την άδεια του.
Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν το πτώμα, γιατί οι τραυματιοφορείς ήδη τον είχαν πάρει και χάρη στην δική τους επιμονή να δουν το πτώμα ανακαλύφθηκε το …μάλλον όχι προφανές για το τραυματιοφορείς, ότι επρόκειτο δηλαδή για ανθρωποκτονία!
Στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών κατά την έρευνα, που διενήργησε άμεσα το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, προέκυψε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 56χρονος, ο οποίος το απόγευμα της 25ης Δεκεμβρίου, τραυμάτισε θανάσιμα, με τη χρήση στιλέτου, τον 79χρονο, τη στιγμή που αυτός κινούνταν πεζός στη Λυγιά Πρέβεζας, καταφέρνοντάς του χτυπήματα στο πίσω μέρος του σώματος.
Οι αστυνομικοί εξέτασαν υλικό κλειστού κυκλώματος που βρέθηκε στην περιοχή, στο οποίο είχε καταγραφεί λίγα λεπτά μετά το έγκλημα, ο δράστης να πλένει τα ματωμένα του χέρια σε μία βρύση του δήμου και τον προσήγαγαν, όπου κατά την εξέτασή του ομολόγησε στους αστυνομικούς, πως εκείνος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον ηλικιωμένο, γιατί όπως είπε, όποτε τον έβλεπε τον κορόιδευε και τον ειρωνευόταν.
Μάλιστα, παραδέχτηκε στους αστυνομικούς πως για εκείνον ο αριθμός 13, είχε την δική του ξεχωριστή σημασία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δράστης παρά την ψυχική του κατάσταση, φρόντισε να πλύνει τα ρούχα που φορούσε, να βράσει το στιλέτο τύπου «πεταλούδα» και να κάψει τα υποδήματά του, με σκοπό να εξαφανίσει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του!
Από την περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας προέκυψε επιπρόσθετα, ότι ο δράστης εμπλέκεται και σε εμπρησμό Ι.Χ. αυτοκινήτου, που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου στην Πρέβεζα, καθώς και σε φθορές σε μνήματα που έγιναν χθες το πρωί, σε νεκροταφείο στη Λυγιά Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, παρακολούθησε την δεύτερη πρώην σύζυγό του και είδε πως έξω από το σπίτι της, στάθμευσε το αυτοκίνητο του αδερφού του, ο νέος της σύντροφος, ο οποίος ανέβηκε στο σπίτι. Τότε ο δράστης περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό το αυτοκίνητο και το έκαψε.
Ο συλληφθείς, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, θα οδηγηθεί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως ο δράστης είχε νοσηλευτεί το περασμένο καλοκαίρι σε ψυχιατρική κλινική, μετά από αίτημα της κόρης του.

  news247.g