Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Μάχη ΗΠΑ-Ρωσίας «για τα μάτια» των Κούρδων της Συρίας ενώ οι Τούρκοι απειλούν με «μεγάλη φωτιά» ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Κουρδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, ότι μετά την ενεργή συμμετοχή του Ιράκ με την Ρωσία στην συμμαχία κατά του «Ισλαμικού...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Κουρδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, ότι μετά την  ενεργή συμμετοχή του Ιράκ με την Ρωσία στην  συμμαχία κατά του «Ισλαμικού  Κράτους» , η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε  ξαφνικά  να προμηθεύσει  με βαρέα όπλα  τους Κούρδους της Συρίας, αναφέρει  το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Kurdistan.ru.
Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία θα βάλει σίγουρα «φωτιά» στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας , μιας και πριν ακριβώς δύο ημέρες με άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία «ετοιμάζεται» για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων της Συρίας!), είχαμε πρώτοι επισημάνει ότι η Τούρκοι ετοιμάζονται για πιθανή εισβολή εντός  συριακού εδάφους λόγω Κούρδων.
Ο  προσωρινός Πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου άφησε να εννοηθεί ότι ο αγώνας της Τουρκίας ενάντια στην τρομοκρατία , θα επεκταθεί και στο Δημοκρατικό Κόμμα Ένωσης (PYD ), στην Συρία. Αυτό ανέφερε  σε άρθρο με μεγάλους  τίτλους η τουρκική εφημερίδα Sabah.com, προμηνύοντας μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση στα συρο-τουρκικά σύνορα.
Ενώ τα κουρδικά κόμματα στην Συρία συνεχίζουν τις συνομιλίες με την ρωσική κυβέρνηση, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να τους αποσπάσουν από την « αγκαλιά» της Ρωσίας,  με μια γενναία προσφορά  γενναίας στρατιωτικής υποστήριξης από  βαρύ οπλισμό.
kurdistan1
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αποφάσισαν πρόσφατα να διακόψουν ΤΕΛΕΙΩΣ  την στρατιωτική εκπαίδευση των δυνάμεων της αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης της Συρίας,  και να ενισχύσουν  τις σχέσεις τους  με τους Κούρδους, προκειμένου να διατηρήσουν  ένα μεγαλύτερο προβάδισμα από την Ρωσία, τονίζει το κουρδικό πρακτορείο.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στο Παρίσι, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του συριακού κουρδικού «Δημοκρατικού  Κόμματος » (PYD) Σαλίχ μουσλίμ , για να συζητήσουν την στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας και Σύρων Κούρδων  εναντίον του ISIS, αλλά   και την διατήρηση της εξουσίας του συριακού καθεστώτος του Άσαντ.
Ο Πρόεδρος του «Κινήματος για μια Δημοκρατική Κοινωνία» (TEVDEM) Ιλχάμ Αχμέντ  δήλωσε νωρίτερα ότι οι Κούρδοι της Συρίας προσπαθούν να αποκτήσουν  τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο μιας  ενιαίας Συρίας, και δεν ενδιαφέρονται για την ανεξαρτησία τους , σε αντίθεση με τους Κούρδους του Ιράκ.
Σύμφωνα όμως  με την εφημερίδα  «Washington Post», ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει ένα νομοσχέδιο για την αποστολή μεγάλων ποσοτήτων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στους  Κούρδους  της Συρίας μέσω των Κούρδων του Ιράκ, και της  περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG).  Σκοπός του είναι η απομόνωση των Ρώσων από το κουρδικό στοιχείο.
Το σχέδιο  όμως αυτό έχει μεγάλες πολιτικές δυσκολίες λόγω της  Τουρκίας η οποία  εξέφρασε την ανησυχία της  σχετικά με την αμερικανική βοήθεια προς τους Κούρδους της Συρίας. Οι Τούρκοι φοβούνται και καλά κάνουν από την δική τους την πλευρά , διότι  θεωρούν ότι υπάρχει διασύνδεση μεταξύ του RKK στην Τουρκία  και του PYD στην Συρία .
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ένα είναι το σίγουρα μετά την πλήρη εξουδετέρωση των Τζιχαντιστών στην Συρία και το Ιράκ, οι δύο αυτές χώρες δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες. Επίσης  ούτε και οι Κούρδοι θα είναι οι ίδιοι. Ο άνεμος της ανεξαρτησίας ήδη «φυσάει» πάνω από το υπό διαμόρφωση κράτος του Κουρδιστάν.
Όσο για την Τουρκία, αυτή ευρίσκεται στην ίδια κατάσταση πριν την επίθεση του Βρετανού Στρατηγού Άλενμπυ εναντίον της οθωμανικής τότε  Δαμασκού στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή δε φάση διάλυσης.
Άλλωστε το πρόσφατο  άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία ευρίσκεται σε τροχιά διάλυσης και εμφύλιου όπως ακριβώς η Υεμένη), τα λέει όλα !!


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/10/%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81.html#ixzz3oZawb14U