Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις σε Λέσβο και Κω με δύο νέες διμοιρίες


"Πνίγεται" η Μυτιλήνη από τους μετανάστες. Πάνω από 13.000 πρόσφυγες στην Λέσβο, ενώ την ίδια ώρα αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις με άλλη μία διμοιρία ΥΜΕΤ από την Αθήνα και μία ακόμα διμοιρία που μεταβαίνει στην Κω, προς αντικατάσταση όμως της ήδη υπάρχουσας διμοιρίας
«Ξέφραγο αμπέλι» αποδεικνύονται για πολλοστή φορά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, με τα νησιά στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο να «πνίγονται» όχι από τουρίστες αλλά από πρόσφυγες!
Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δραματική και εκτός κάθε ορίου και ελέγχου και είναι παντελώς αδύνατη η εξασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας ακόμη και για τους κατοίκους των νησιών, πόσο μάλλον για τους τουρίστες, όταν όλη την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας ξεσπούν σοβαρά επεισόδια, κυρίως μεταξύ των μεταναστών, για διάφορους λόγους ακόμα και θρησκευτικούς και κυρίως γιατί Αφγανοί και Πακιστανοί διαμαρτύρονται για την προτεραιότητα που δίνεται στην τακτοποίηση των εγγράφων των Σύρων προσφύγων, κάτι για το οποίο όμως είναι υποχρεωμένο το ελληνικό Κράτος να πράττει. Τα επεισόδια είναι βίαια και συχνά, με αρκετούς ταραξίες να φέρνουν κατοίκους και Αρχές στα όρια τους.
Μόνο την τελευταία εβδομάδα στην Λέσβο η ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε 17.700 νέους πρόσφυγες, ενώ η μετάβασή τους στον Πειραιά ανά τριήμερο και ανά 2.500-3.000 άτομα είναι αδύνατο να ανακουφίσει το νησί, όταν έχουν καταγραφεί ημερήσιες εισροές που φτάνουν ακόμα και τα 5.000-6.000 άτομα και αυτή τη στιγμή υπολογίζονται στους 13.000!
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά από πιέσεις που δέχτηκε από τις τοπικές Αρχές αποφάσισε να αποστείλει και νέες ενισχύσεις στην Λέσβο και την Κω. Συγκεκριμένα, θα ενισχυθεί με άλλη μία διμοιρία ΥΜΕΤ και η Κως με μία νέα διμοιρία που στην περίπτωση αυτή όμως μεταβαίνει προς αντικατάσταση της προηγούμενης, το προσωπικό της οποίας έχει εξαντληθεί από τις υπερωρίες.
Σχετικά με το θέμα προχώρησε σε ανακοίνωση και το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), αναφέροντας: «Μετά από παρέμβαση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, αναφορικά με το μείζονος σημασίας πρόβλημα της συνεχιζόμενης και ανεξέλεγκτης εισβολής προσφύγων και παράνομων μεταναστών κυρίως στη νησιωτική Xώρα, σας γνωρίζουμε ότι άμεσα θα μετακινηθούν προς τις νήσους Κω και Λέσβο, δύο διμοιρίες, προκειμένου να συνδράμουν και ενισχύσουν το δύσκολο έργο των εκεί υπηρετούντων συναδέλφων και παράλληλα να δώσουν μία ανάσα στις τοπικές κοινωνίες που βουλιάζουν από τη μετανάστευση».
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/enisxuontai-oi-astynomikes-dynameis-se-lesvo-kai-kw-me-duo-nees-dimoiries.3641500.html