Για συμφωνία που βγάζει την Ελλάδα από το Αγγλικό Δίκαιο έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, εκφράζοντας την ελπίδα ο ελληνικός λαός να δώσει μία τελική λύση για μακροχρόνια διακυβέρνηση του τόπου, «με μία κυβέρνηση που θα μπορέσει να τον στηρίξει».
Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5», ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανέφερε ότι πρώτος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, άλλαξε το τελευταίο βράδυ των διαπραγματεύσεων το αποφασισμένο σενάριο που είχε αναλάβει η Γερμανία με την πρόταση Σόιμπλε «που φαίνεται ότι ήταν από την πρώτη στιγμή ο σχεδιασμός που έκαναν με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Να οδηγήσουν, δηλαδή, τη χώρα σε πτώχευση, σε έξοδο από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σχετικά, δε, με την ανατροπή του σεναρίου αυτού, είπε ότι βοήθησαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που κατάφερε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα να συντονίσει τις δυνάμεις του Νότου, καθώς και οι ΗΠΑ που παρενέβησαν «όταν πλέον είδαν ότι πάνε να μετατρέψουν ουσιαστικά μια χώρα που αποτελεί σταθεροποιητική δύναμη στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, την Ελλάδα - μία γεωπολιτική δύναμη που είναι η μόνη που έχει μείνει σταθερή σε αυτήν την ευρύτερη περιοχή - σε μία χώρα αποσταθεροποιημένη, φτωχή, που θα είχε οδηγηθεί στον εμφύλιο πόλεμο».
Ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμα ότι η διαφορά των μνημονίων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και αυτού που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. συνίσταται στο ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ήθελαν τα μνημόνια και διαπραγματεύονταν προσπαθώντας «να επιτύχουν όσο το δυνατόν περισσότερα και σκληρότερα μέτρα που θα επιβάλλουν στον ελληνικό λαό για να εξαθλιώσουν την κοινωνία και το έκαναν επειδή το ήθελαν, το έκαναν κέφι».
«Εμείς διαπραγματευτήκαμε πολύ σκληρά, σε μάχη με τη συνείδησή μας, όλο εκείνο το βράδυ, προκειμένου να καταφέρουμε μία συμφωνία η οποία θα είναι η τελική λύση για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τις κρίσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.
Σε ό,τι αφορά, δε, στη στάση των ΑΝ.ΕΛ. και τη δική του, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην αρχή της αντίστασή του στην Ν.Δ. όταν αντελήφθη πως «ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν συνέταιροι, με τον κ. Σαμαρά να δίνει άφεση αμαρτιών στον Παπανδρέου ο οποίος θα έπρεπε να είχε προφυλακιστεί το 2010».
Πρόσθεσε επίσης ότι δημιούργησε ένα κίνημα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο συναντήθηκαν άνθρωποι «από την πλατεία Συντάγματος, την κεντροδεξιά, το κέντρο, την πατριωτική αριστερά και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», το οποίο εξελίχθηκε σε κόμμα που εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός σε τέσσερεις εκλογικές αναμετρήσεις.
Αφού έκανε ακολούθως λόγο για μια έντιμη πολιτική συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς εκατέρωθεν απαιτήσεις, πέραν εκείνης του σεβασμού των εντολών του ελληνικού λαού, εξήρε τη στάση του τέως πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι «αυτόν τον άνθρωπο δεν θα μπορούσα να τον προδώσω ποτέ και ευχαριστώ και τους 13 βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που κρατήσαμε και σταθήκαμε σαν μπλοκ. Δεν είχα δικαίωμα εγώ να ρίξω την κυβέρνηση, ούτε είχα δικαίωμα να προδώσω τις ελπίδες του ελληνικού λαού και για αυτό τον λόγο σας λέω από τώρα ότι εμείς θα είμαστε μόνο μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα».
Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να κάνει ακόμα λόγο για προαποφασισμένο και κανονισμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός, στην περίπτωση που υπήρχε προοπτική για τη χώρα με εθνικό νόμισμα, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε τέτοια λύση, διότι τόσο οι Ρώσοι, όσο και οι Κινέζοι και οι Αμερικάνοι έστειλαν αρνητική απάντηση για στήριξη στην κυβέρνηση, σε περίπτωση ρήξης με την Ευρωζώνη.
«Δεν υπήρχε, λοιπόν, καμία εναλλακτική λύση και λυπάμαι πραγματικά που φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι από την προσπάθεια αυτή, υπομονεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα και την προσπάθεια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Λυπάμαι πραγματικά» πρόσθεσε.
Σχετικά με άλλες υποθέσεις, είπε ότι ο ίδιος είχε προτείνει τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να λήγει την συνεδρίαση, ενώ έθεσε το ερώτημα «γιατί δεν προχώρησε ο φάκελος των εξοπλιστικών που είχε στα χέρια της η κ. Κωνσταντοπούλου με ευθύνες υπουργών;»
«Θα βγουν αυτά τις επόμενες ημέρες και πιστεύω ότι πριν φτάσουμε στις κάλπες ο ελληνικός λαός θα δει ότι αυτοί που διαφωνούσαν δεν το έκαναν από ηρωισμό, αλλά ο καθένας είχε τα δικά του μικρά ή μεγάλα συμφέροντα», πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.
Υπογράμμισε, ότι δεν είναι δυνατόν να γυρίσουμε σε αυτούς που διέλυσα τη χώρα, και πρόσθεσε ότι η σημερινή Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με την Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «η συμφωνία και η ομερτά της μεταπολίτευσης συγκρούεται στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη, της Γεννηματά και του Ποταμιού, αν θέλετε, που είναι η άλλη «πατερίτσα» του συστήματος, μαζί με μια νέα πρόταση που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Σχετικά με τους στρατιωτικούς ανέφερε ότι εκείνο που άλλαξε είναι πως δεν θα μπορεί η Πολιτεία να αποστρατεύει ένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων πριν τα 58 του, «αρκεί ο ίδιος να φύγει, γιατί αν αυτός είναι καταδρομέας ή είναι στα υποβρύχια ή είναι πιλότος και έχει ρισκάρει τη ζωή του 500 φορές στο Αιγαίο, θα μπορεί ο ίδιος να επιλέγει να φεύγει».
Το ίδιο στέλεχος, ταυτόχρονα, μπορεί να επιλέξει να μείνει.
Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε, στη συνέχεια, ότι «αν έρθει το άλλο σύστημα στα πράγματα», ο πρώτος στόχος είναι να κλείσουν «τις υποθέσεις γιατί είναι μπλεγμένοι όλοι τους. Εδώ, αυτό που είπε ο Χριστοφοράκος στην απολογία του για τη Siemens ισχύει και στα εξοπλιστικά. Το 2% πήγαινε στα δύο μεγάλα κόμματα».
Αφού πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος έχει μιλήσει για αυτά, εγκάλεσε τους εκδότες ότι τα έχουν αποκρύψει, αλλά και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων για τον τρόπο με τον οποίο επηρέαζαν και επηρεάζουν τον ελληνικό λαό.
Ερωτηθείς, τέλος, για τον Παύλο Χαϊκάλη, είπε ότι «αν καθαρίσει τη θέση του δικαστικά και παρθεί μια απόφαση θα είναι υποψήφιος»…λοο
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/620697/kammenos-me-ti-symfonia-vgikame-apo-to-aggliko-dikaio#ixzz3kbrshWdz