Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία στα αεροδρόμια Ρόδου και Καστελόριζου

Επιστρέφουν στην ομαλή λειτουργία οι αερολιμένες Ρόδου και Καστελορίζου, αφού αποκαταστάθηκαν οι τεχνικές βλάβες που προκλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας
Mε ομαλή ροή και χωρίς καθυστερήσεις διεξάγονται οι πτήσεις στα αεροδρόμια Ρόδου και Καστελόριζου, καθώς αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη κακοκαιρία, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της ΥΠΑ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των τοπικών δήμων.
Το αεροδρόμιο Ρόδου λειτουργεί κανονικά από το πρωί του Σαββάτου 26/9, καθώς δόθηκε σε λειτουργία και πάλι όλος ο διάδρομος μετά την αποκατάσταση για δεύτερη φορά της τεχνικής βλάβης που είχε προκύψει από τη θεομηνία που έπληξε το νησί τη περασμένη εβδομάδα.
Τέλος, και το αεροδρόμιο Καστελόριζου λειτουργεί κανονικά, καθώς επισκευάστηκαν οι βλάβες που προκλήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία, έπειτα από την επίσκεψη συνεργείου τεχνικών με έκτακτη πτήση ελικοπτέρου Puma.

Καθίζηση στο αεροδρόμιο Ρόδου

Καθίζηση προκλήθηκε στον αεροδιάδρομο, λίγα μέτρα απόσταση από την προηγούμενη μεγάλη ζημιά που καθήλωσε τα αεροπλάνα για μερικές ώρες πριν δύο 24ωρα. Αν και η καθίζηση εκτείνεται σε αρκετό μήκος, δεν κρίνεται επικίνδυνη αφού εντοπίζεται σε μικρή απόσταση πλευρικά του αεροδιαδρόμου. Παρόλα αυτά  για λόγους ασφαλείας και έως ότου ελεγχθεί από ειδικούς πραγματογνώμονες μηχανικούς, το αεροδρόμιο έμεινε για λίγη ώρα ανενεργό.
Το αεροδρόμιο συνεχίζει κανονικά αυτή την ώρα να λειτουργεί χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ έχουν αρχίσει να εκτελούνται κανονικά όλες οι πτήσεις, εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, τσάρτερ. Προς το παρών συνεργείο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας πραγματοποίησε διαγράμμιση κοντά στο σημείο που υπέστη η μικρής κλίμακας καθίζηση του αεροδιαδρόμου ώστε να αναγνωρίζουν οι κυβερνήτες των αεροπλάνων το σημείο που θα πρέπει να προσέχουν κατά τη διέλευση των αεροσκαφών από το σημείο.

Πηγή: ΑΠΕ/Ευρωκίνηση
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/apokatastathhke-h-leitoyrgia-sta-aerodromia-rodoy-kai-kastelorizoy.3688751.html