Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη ο Θωμάς Λιακουνάκος

Ο επιχειρηματίας Θ. Λιακουνάκος συνελήφθη, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ανακρίτρια Διαφθοράς, για την υπόθεση προμήθειας ραντάρ της εταιρίας Έρικσον
Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος εμπλέκεται σε υποθέσεις εξοπλιστικών προμηθειών.
Ο Θωμάς Λιακουνάκος συνελήφθη και αναμένεται να περάσει την πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ύστερα από ένταλμα της ανακρίτριας Διαφθοράς Β. Μπράτη, η οποία ερευνά την υπόθεση της σύμβασης ραντάρ, στην οποία εμπλέκεται η εταιρία Έρικσον.
Τη δικογραφία ερεύνησε η εισαγγελία Διαφθοράς καοι σε βάρος του Θ. Λιακουνάκου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βάρος του Δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η υπόθεση αφορά σε σύμβαση για την προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου τεσσάρων Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Επιτήρησης Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) που υπογράφηκε το 2001. Αντίτιμο της προμήθειας ήταν ποσό περίπου 400 εκατ. ευρώ και ο εν λόγω εξοπλισμός θα τοποθετούνταν σε αεροσκάφη τύπου Embraer 145.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/synelhfthh-o-thwmas-liakoynakos.3689451.html