Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Οι ΑΝΕΛ δε θα συμμετέχουν σε διάλογο για το σχηματισμό άλλης κυβέρνησης

Τι είπε ο Πάνος Καμμένος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αφού πρώτα επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι ΑΝΕΛ δε θα ανοίξουν την πόρτα τους σε κανέναν κόμμα κατά τις διερευνητικές και ζητούν εκλογές άμεσα
Κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, τα υπόλοιπα κόμματα δε μπορούν να υπολογίζουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς δε θα συμμετάσχουν σε διάλογο για το σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, αλλά ζητούν την άμεση διεξαγωγή των εκλογών.
Μετά τις σχετικές διαρροές από τους ΑΝΕΛ, καθίσταται ακόμη πιο σαφές ότι οι διερευνητικές δεν θα έχουν ουσιαστικά αποτέλεσμα και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε κάλπες με λίστα, πιθανότατα στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συμφώνησαν να προχωρήσουν κατευθείαν σε εκλογές με τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ότι οι ΑΝΕΛ ζητούν τη διεξαγωγή των εκλογών υπό υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν θα συμμετέχουν σε διάλογο για τον σχηματισμό άλλου τύπου συμμαχικής, διακομματικής ή οικουμενικής κυβέρνησης.
“Ο Ελληνικός λαός θα αποφανθεί με την ψήφο του για την κυβέρνηση που επιθυμεί. Οι ΑΝΕΛ θα παραμείνουμε οι εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση, με τις «κόκκινες γραμμές» μας στα εθνικά θέματα, στα θέματα της Ορθοδοξίας και της προστασίας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας”, αναφέρει το κόμμα του κ.Καμμένου.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/oi-anel-de-tha-symmetexoyn-se-dialogo-gia-to-sxhmatismo-allhs-kyvernhshs.3623851.html