Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Δοκιμάζεται η εκεχειρία- Νεκροί στρατιώτες στην Ουκρανία

Τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους φιλορώσους αντάρτες τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, σε μια περίοδο όπου η κλιμάκωση των εχθροπραξιών αναζωπυρώνει τους φόβους για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της εκεχειρίας.
Η αξιοσημείωτη αύξηση των απωλειών στις τάξεις του στρατού αλλά και του άμαχου πληθυσμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες οδήγησε τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, που βοήθησαν στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την εφαρμογή της εκεχειρίας, να προγραμματίσουν νέο γύρο συνομιλιών με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με στόχο να συζητήσουν πώς θα προασπίσουν την ειρήνη.
Ο εκπρόσωπος τύπου των ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ γνωστοποίησε ότι οι αντάρτες σφυροκόπησαν εκ νέου κυβερνητικές θέσεις κοντά στην πόλη που ελέγχουν οι φιλορώσοι μαχητές, το Ντονέσκ, και εξαπέλυσαν πυρά όλμων εναντίον χωριών κοντά στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι, τη Μαριούπολη.
«Σε αυτήν την περιοχή ο εχθρός δεν εμπλέκεται σε απευθείας μάχες με τον ουκρανικό στρατό, αλλά συχνά σφυροκοπάει περιοχές με οβιδοβόλα και πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών» τόνισε ο ίδιος.
Αξιωματούχοι των αυτονομιστών κατηγορούν τα ουκρανικά στρατεύματα ότι βομβαρδίζουν τα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό τους, περιλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών.
Ο Πέτρο Ποροσένκο θα συναντήσει την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο τη Δευτέρα για να συζητήσουν σχετικά με την πρόσφατη κλιμάκωση των συγκρούσεων, σε μια σύρραξη που έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 6.500 ανθρώπους από τον Απρίλιο του 2014.
parapolitika
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr
http://www.prisonplanet.gr/διεθνη/93669-δοκιμάζεται-η-εκεχειρία-νεκροί-στρατιώτες-στην-ουκρανία