Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΚΚΕ: «Οχι» σε όλα τα Μνημόνια

Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη καλείται να επιλέξει ο λαός, λέει το ΚΚΕ για το δημοψήφισμα, και προτείνει την ταυτόχρονη απόρριψη τόσο της πρότασης των θεσμών όσο και της πρότασης της κυβέρνησης, με το επιχείρημα ότι περιέχουν εξίσου βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα.
Εξειδικεύοντας τη στάση τους, κορυφαία στελέχη του Περισσού εξηγούσαν χθες ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα προτείνει να αλλάξει το ερώτημα και να δοθεί η δυνατότητα να κατατεθεί η δική του πρόταση, με επιλογή την αποδέσμευση από την Ε.Ε.
Πρακτικά και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ηγεσίας, αυτό σημαίνει ότι το ΚΚΕ θα τυπώσει δικά του ψηφοδέλτια με το παραπάνω ερώτημα και θα τα προμηθεύσει στους ψηφοφόρους του να τα ρίχνουν στην κάλπη, που όμως όπως είναι προφανές θα προσμετρηθούν στα άκυρα.
«Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει το δημοψήφισμα έτσι ώστε να ενημερώσει πλατιά τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, για τις θέσεις του και για την πραγματική διέξοδο από την κρίση προς όφελός τους.
Να μετατραπεί η λαϊκή αγανάκτηση σε πραγματική αμφισβήτηση της σαπίλας και της βαρβαρότητας που τον καταδικάζει [τον λαό] σε όλες τις στερήσεις, να συναντηθεί με τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ στον αγώνα για να πάρει τη ζωή και το μέλλον στα χέρια του», τονίζεται στην ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου, που βλέπει ως μοναδική ρεαλιστική λύση τη ρήξη με την Ε.Ε. και την αποδέσμευση από αυτήν τη «λυκοσυμμαχία».
«Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί τον λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Εξαπατά τον λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της. Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει με όλα τα μέσα και τους τρόπους την αντίθεσή του στην Ε.Ε. και τα μνημόνια διαρκείας που αυτή φέρνει».
Για την κυβερνητική πρόταση στο ΚΚΕ σημείωσαν ότι κοροϊδεύει τους πολίτες με την επίκληση στον σεβασμό της λαϊκής θέλησης για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, ενώ εξαπάτηση καταλογίζουν και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης λόγω «κινδυνολογίας στο δίλημμα τμημάτων του κεφαλαίου και όχι του λαού “ευρώ ή δραχμή”».
 http://www.efsyn.gr/arthro/kke-ohi-se-ola-ta-mnimonia