Υπό την ηγεσία της USA η στρατιωτική συμμαχία προορισμένη να προστατεύει τα Δυτικά Κράτη ανέλαβε το καθήκον να καθορίσει τον προσανατολισμό της σύγχρονης ευρωπαικής πολιτικής:αυτή θα είναι στραμμένη προς την μάχη κατά της Ρωσίας γράφει την Τετάρτη το Sputnik. Oι ΗΠΑ στέλνουν 3.000 στρατιώτες στις χώρες της Βαλτικής. H Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μ Βρετανία τον Σεπτέμβρη του 2014 έμοιαζε με γιορτή. Το ΝΑΤΟ που προοδευτικά μετασχηματίστηκε σε εκτελεστικό όργανο της δυτικής πολιτικής σε μια στιγμή ξαναβρήκε το λόγο ύπαρξής του: τη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Ο πιο μεγάλος στρατιωτικός συνασπισμός του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 11 φορές αυτά της Ρωσίας όρισε τη Μόσχα ως «την αρχική απειλή » γράφει ο αναλυτής Dmitri Linnik για το Sputnik.
Ο πιο μεγάλος στρατιωτικός συνασπισμός του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 11 φορές αυτά της Ρωσίας όρισε τη Μόσχα ως «την αρχική απειλή » γράφει ο αναλυτής Dmitri Linnik για το Sputnik.
Μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου το σύστημα της ευρωπαικής ασφάλειας καθορίστηκε από την διχοτόμηση «διαμάχη—συνεργασία»,λέει ο δημοσιογράφος.Πολύ πριν η ουκρανική πολιτική κρίση πάρει αυτήν την εντυπωσιακή εξέλιξη οι αμερικανοί νεοσυντηρητικοί και οι «διακινητές» των ιδεών τους επί ευρωπαικού εδάφους άρχισαν να στοχοποιούν στην πολιτική ατζέντα της Δύσης τη Ρωσία και πέρασαν στη σύγκρουση.
Ο Lavrov δήλωσε ότι η Ρωσία θα αντιδράσει στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της. «Αναφορικά με την Ουκρανία η Δύση επιμένει σε μια στάνταρ επιχειρηματολογία: τα γειτονικά κράτη της Ρωσίας οφείλουν να αποφασίσουν αυτά τα ίδια με το ποιόν θα διασυνδεθούν και μέσα σε ποιές διεθνείς οργανώσεις θα μπουν ενώ η Ρωσία δεν έχει λόγο σε αυτή τη φάση » θεωρεί ο δημοσιογράφος του Sputnik.
Αυτό το επιχείρημα δεν ευσταθεί γιατί η υποτιθέμενη ελέυθερη επιλογή του Κιέβου να στραφεί προς τη Δύση και να βγεί από τη ρωσική τροχιά πάρθηκε υπό την τεράστια πίεση της Washington και των Βρυξελλών.Εφαρμόζοντας μια τέτοια πολιτική κοντά στα ρωσικά σύνορα η Δύση θα όφειλε να αξιολογήσει την κατάσταση με κριτικό τρόπο: να λάβει υπόψιν της τα συμφέροντα της Μόσχας και τουλάχιστον να δοκιμάσει να προβλέψει την αντίδρασή της.Το ΝΑΤΟ και η Μ.Βρετανία με την Ευρώπη θα όφειλαν να ξανασκεφτούν άλλες πιθανές εναλλακτικές πολιτικές έναντι της Ρωσίας απέννατι σε μια σύγκρουση τόσο επικίνδυνης.Εκτός των άλλων η απάντηση της Μόσχας στη γεωργιανή πρόκληση στη Νότια Οσσετία θα όφειλε να θέσει την Δύση σε περίσκεψη.
«Ο τρόπος σκέψης και η πολιτική ατζέντα του ατλαντισμού πέτυχαν την πρωταρχική τους νίκη— τη νίκη επί του ορθού λόγου και της κοινής λογικής. […]Το ΝΑΤΟ πήρε έναν «μεγάλο θησαυρό».
Η στρατιωτική συμμαχία προορισμένη να προστατεύσει τα Κράτη της δυτικής κοινότητας πήρε το leadership μέσα στον ορισμό του προσανατολισμού της ευρωπαικής πολιτικής — κάτι που είναι εξ ορισμού απαράδεκτο.Υπό αυτές τις συνθήκες φαίνεται η Συμμαχία να θεωρεί την Ευρώπη σαν «την ουρά του σκύλου που κουνιέται » καταλήγει ο δημοσιογράφος. (Sputniknews 11.3.15)
http://greeknation.blogspot.gr/2015/03/blog-post_316.html