Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ποινές φυλάκισης σε δύο ειδικευόμενους γιατρούς για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι αδικήματα έχουν τελέσει δύο ακόμα ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι την ημέρα του συμβάντος είχαν εφημερία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ποινές φυλάκισης 30 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στους δύο ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας το Πάσχα του 2011.
Μαζί με τους δυο γιατρούς, καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή και ένας 27χρονος, ενώ στις 24 Μαρτίου θα καθίσει στο εδώλιο και ένας 20χρονος.
Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η απόφαση, που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και να είναι εφέσιμη.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος τόνισε ότι τα αδικήματα που οδήγησαν στο εδώλιο τους καταδικασθέντες γιατρούς, έχουν τελέσει δύο ακόμα ειδικευόμενοι συνάδελφοι τους, οι οποίοι την ημέρα του συμβάντος είχαν εφημερία στο ίδιο νοσοκομείο,
Οι γιατροί κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως.
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 2011, η άτυχη κοπέλα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με οξεία μέθη.
Είχε προηγηθεί διασκέδαση σε μπαρ του Ρεθύμνου, παρέα με τους δύο νεαρούς.
Μετά το μπαρ, η παρέα επιβιβάστηκε σε επιβατικό αυτοκίνητο και πήγε σε ερημικό σημείο κάτω από το φρούριο Φορτέτζα, όπου κατανάλωσε από κοινού μισό μπουκάλι ουίσκι.

Βιασμός

Το διάστημα αυτό, οι δύο νεαροί φέρονται να προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της άτυχης κοπέλας, που χαρακτηρίστηκαν βιασμός.
Η 16χρονη άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και η παρέα της την μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης.
Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως οξεία μέθη όμως λίγες ώρες μετά την μεταφορά της στο νοσοκομείο η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση.
Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και κατέληξε ανήμερα του Πάσχα.
Δ.Κ.
 Κ