Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ράλι από τις αγορές Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με κέρδη 6,73% παρά το αδιέξοδο στο Eurogroup

Οι τράπεζες πήραν και πάλι τα ηνία - Δανειστές και αγορές περιμένουν πράξεις από τη νέα κυβέρνηση

Ράλι από τις αγορές, εν όψει του deal Ελλάδος- δανειστών. Η χθεσινή “συμφωνία” της Ελλάδας παρά την μη αποδοχή του κειμένου έδειξε ότι, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σ΄ αυτό που θέλουν οι δανειστές και κατ' επέκταση οι αγορές. Κι αυτό που θέλουν είναι πράξεις πλέον δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Χθες φάνηκε πως η νέα κυβέρνηση θέλει να καλύψει τις διαφορές της με την Τρόικα.



Όμως, από εδώ και πέρα και μετά την υπογραφή, οι πάντες θα θέλουν να δουν τις πράξεις, δηλαδή την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.    

Η αγορά, σήμερα, λοιπόν παρά το αδιέξοδο προχώρησε σε προεξόφληση της συμφωνίας καίτοι η συμφωνία δεν έχει κλείσει.

Για πολλούς η προεξόφληση είναι γρήγορη και βιαστική ωστόσο αργά το απόγευμα η απόφαση της ΕKT να αυξήσει το όριο του Ela για τις τράπεζες κατά 5,9 δισ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με άνοδο 2,5% και αργότερα ξεκίνησε το ράλι καθώς πολλοί πιστεύουν πως θα χάσουν την άνοδο- αν και οι μετοχές δεν είναι ομόλογα για να αυξάνουν μονομιάς την αξία τους. Τελικώς, ο Δείκτης έκλεισε με κέρδη 6,73%.

Οι τράπεζες πήραν και πάλι τα ηνία καθώς η Alpha bank έκλεισε με άνοδο 14,75% στα 0,35 λεπτά. Με κέρδη 12,75% η Εurobank στα 0,168 ευρώ. Με άνοδο 9,97% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,64%.  Υπεραπόδοση 12,16% για την Μπέλα στα 10,24 ευρώ και 6,48% για τον ΟΤΕ στα στα 8,05 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν  σε 5,9 εκατ. ευρώ.                http://www.protothema.gr/economy/article/450902/dunamiki-anodos-sto-hrimatistirio-meta-to-adiexodo-sto-eurogroup-/