Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

3.000 Τούρκοι «αγκαλιά» με τζιχαντιστές!

Διαρκή τρομοκρατική απειλή, που θέτει σε κατάσταση συναγερμού τόσο τις Αρχές της Τουρκίας όσο βέβαια και τις γειτονικές χώρες -ανάμεσά τους και την Ελλάδα-, αποτελεί το γεγονός ότι περίπου 3.000 άνθρωποι εκεί φέρονται ότι διατηρούν στενές σχέσεις με τη διαβόητη οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.). Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο αναφέρεται σε έκθεση των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, στην οποία διατυπώνεται μάλιστα προειδοποίηση για τον σοβαρότατο κίνδυνο που υπάρχει πια για επιθέσεις εναντίον δυτικών συμφερόντων στη χώρα!

Η έκθεση-σοκ είδε το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Hurriyet» και σε μια περίοδο κατά την οποία -ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι- έχει αυξηθεί κατακόρυφα η αιματηρή δράση των τζιχαντιστών. Οι συντάκτες της έκθεσης, μάλιστα, προτείνουν στο εξής να τίθενται υπό αυξημένη παρακολούθηση οι χιλιάδες άνθρωποι που πρόσκεινται στο Ι.Κ., με στόχο κυρίως να διαπιστωθεί ο ακριβής ρόλος καθενός από αυτούς.
Αναφέρεται, εξάλλου, ότι σήμα «κόκκινου συναγερμού» έχει ήδη σταλεί στις υπηρεσίες ασφαλείας, προειδοποιώντας για πιθανές επιθέσεις εναντίον των πρεσβειών δυτικών χωρών εντός της τουρκικής επικρατείας από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ως πιθανοί στόχοι των φανατικών μουσουλμάνων-οπαδών του χαλιφάτου περιγράφονται τόσο οι πολίτες που κατάγονται από χώρες της Δύσης όσο βέβαια και οι υποδομές του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Ηδη, πάντως, την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε κάνει δηλώσεις σχετικά με τις περιπτώσεις Τούρκων πολιτών που είχαν σπεύσει να καταταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Εως 700 Τούρκοι πολίτες έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ι.Κ. στη Συρία και δημιουργούν την απειλή μιας επίθεσης στην Τουρκία σε περίπτωση που επιστρέψουν στη χώρα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου. Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα του απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της περίπου 7.250 υπόπτων οι οποίοι ήθελαν να μεταβούν στη Συρία και πως απέλασε 1.160 επίδοξους τζιχαντιστές.
Τους πέταξαν από ταράτσα
Παγκόσμιο σοκ προκαλεί το νέο έγκλημα των τζιχαντιστών, το οποίο το Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) φρόντισε να «διαφημίσει» μέσω του διαδικτύου. Ο λόγος για την εκτέλεση δύο ανδρών, οι οποίοι, αφού κρίθηκαν ένοχοι ως ομοφυλόφιλοι, εκτελέστηκαν με τον τρόπο που προβλέπει η σαρία: τους πέταξαν στο έδαφος από μεγάλο ύψος, και πιο συγκεκριμένα από την ταράτσα ενός κτιρίου. Κάτω, τα τσακισμένα από την πτώση πτώματα περίμενε πλήθος που «διψούσε» να τα λιθοβολήσει! Το έγκλημα έλαβε χώρα στη Νινευή του βόρειου Ιράκ.

http://www.dimokratianews.gr/content/31529/3000-τούρκοι-«αγκαλιά»-με-τζιχαντιστές