Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για τα μέτρα με την τρόικα

Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν διαφωνεί με την τρόικα γι' αυτό και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί επί της ουσίας με αυτή, τόνισαν χθες σε δηλώσεις τους στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της πρώτης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, της οποίας οι επικεφαλής είχαν συνάντηση χθες, το μόνο που επιδιώκει είναι να κερδίσει χρόνο, μεταθέτοντας τα πιο σκληρά μέτρα για το νέο έτος.
"Η τρόικα κινείται στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης (ρ/σ Αlpha 989). Και πρόσθεσε: "Εγώ θα ισχυριζόμουν ότι θυμίζουν περισσότερο δύο συνεταίρους που συζητάνε για τη μνημονιακή πολιτική, παρά δύο μέρη τα οποία διαφωνούν". Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως "η κυβέρνηση ούτως ή άλλως είναι αυτοεγκλωβισμένη με βάση τις πολιτικές της και τη στάση της απέναντι στο Μνημόνιο και στην τρόικα. Όταν δεν την έχεις αμφισβητήσει ποτέ επί της ουσίας, έχεις καταστεί όμηρος αυτής σου της τακτικής...".
Αναλύοντας την τακτική της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε πως "η τρόικα από τη μία θέλει, ας το πούμε έτσι, να κλείνει όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα, βάσει, επαναλαμβάνω, της συμφωνίας που έχει υπάρξει με την κυβέρνηση, και η κυβέρνηση θέλει όσο το δυνατόν να συγκαλύψει τον χαρακτήρα των μέτρων και να πάει τα πιο άγρια πιο μετά".
Στο ίδιο πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε πως η επιθετική τακτική της τρόικας οφείλεται στην ενδοτικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά: Η τρόικα "θεωρεί την κυβέρνηση δεδομένη, θεωρεί την κυβέρνηση πολιτικά τελειωμένη και θέλει από τώρα, αξιοποιώντας την ενδοτικότητα και τη διάθεση υποταγής που έχει η απερχόμενη κυβέρνηση, να δέσει όσο μπορεί, δημιουργώντας τετελεσμένα, και τα χέρια της επόμενης κυβέρνησης" (ρ/σ Real FM).

Χ.Σ.
http://www.avgi.gr/article/4908488/suriza-i-kubernisi-exei-sumfonisei-gia-ta-metra-me-tin-troika