Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Έκκληση αλληλεγγύης των εργαζομένων στην WIND


Καλούν σε σύσκεψη σωματεία και αλληλέγγυους.
Το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας WIND καλεί στη σύσταση επιτροπής αλληλεγγύης, αφού όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "βρίσκεται για ακόμα μια φορά αντιμέτωπο με τις μεθοδεύσεις και τα χτυπήματα της διοίκησης της εταιρίας.
Συγκεκριμένα, τους τελευταίους μήνες η διοίκηση της Wind προχωρά σε μαζικές απολύσεις με τη μορφή εξαναγκασμού σε παραίτηση. Το σχέδιο είναι να προχωρήσει η εκκαθάριση του προσωπικού με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας των εργαζομένων, και παράλληλα να πλήξει τη δυναμική μας για διεκδίκηση ικανοποιητικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Στα πλαίσια αυτά οι διοικήσεις Wind και Victus αρνούνται να συζητήσουν για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, χρησιμοποιώντας ως προσχηματικό εμπόδιο την επέκταση καταστατικού στην οποία είχαμε προβεί για να καλυφθούν οι συνάδελφοι στη Victus μετά τη μεταφορά τους".
Μετά από γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να εντείνουν την προσπάθειά τους για την αντιμετώπιηση των προβλημάτων. Το σωματείο τους αναφέρει πως: "Η υπεράσπιση των επιχειρησιακών σ.σ.ε και των θέσεων εργασίας είναι ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζομένους.
Στον αγώνα των εργαζομένων στη Wind και Victus είναι απαραίτητες , μεταξύ άλλων, η αλληλεγγύη, η ανταλλαγή εμπειριών και η έμπρακτη στήριξη. Σας καλούμε να συμπράξετε σε αυτήν την προσπάθεια. Σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας".